Zagrebačka pjenušava večer, 30 godina Misala u režiji WOW

Ovih dana u Zagrebu istarska vinarija Misal u režiji udruge WOW, u ugodnom ambijentu wine bara DiWine održala domjenak povodom proslave više od 30 godina postojanja. Iskreno već desetljećima posvećena isključivo pjenušcima, vinarija niže uspjeh za uspjehom. Na proslavu su bili pozvani prijatelji, poslovni partneri, predstavnici medija i, naravno, članice Udruge WOW, kao suorganizator događaja. Uz glazbu i zalogaje gosti su cijelu večer uživali u njihovim najnagrađivaniji pjenušcima. Sestre Peršurić, Ana i Katarina, naravno – bile su zvijezde večeri – jednako lepršave i pjenušave kao njihova divna vina. Na početku goste su pozdravile prigodnim govorom, a sve je započelo s njihovim najpoznatijim pjenušcem Misal Millennium brut koji se točio iz 6-litarske boce, Metuzalema. Mnoge je oduševio taj pjenušac na bazi malvazije istarske, ne samo impresivnom veličinom boce iz koje je točen već i svojom kvalitetom koju su potvrdile i broje nagrade. Možda je trofej iz 2021. s Glass of Bubbly natjecanja. Osim toga, gosti su kušali dva vrlo popularna pjenušca: Misal Prestige extra brut i Misal Blanc de noirs brut, ali i dva ovogodišnja trofejna pjenušca s natjecanja u Londonu. Oba pjenušca su ružičasta što sestre posebno veseli.

 

Njihov Misal Royal brut od crnog pinota i Misal Rouge demi sec na bazi terana uz muškat ružu porečku i malvaziju istarsku, definitivno su izvrsna i užitna vina. Na kraju su vlasnice prvi put u Zagrebu okupljenima predstavile svog Mistera, pjenušac koji se servira uz razno voće, proizveden povodom prošlogodišnje proslave 30. godišnjice vinarije.

Kombinacija je crnog pinota i malvazije istarske uz dodatak Teranina. Prvotno je bio zamišljen kao pjenušac kojim će se vinarija Misal približiti novim mladim, naravno – punoljetnim, potrošačima koji tek ulaze u vinski svijet upravo kroz razne koktele na bazi pjenušaca i vina. No kako je ubrzo za njim povećana potražnja, gotovo pomama – sestre su odlučile da ovaj pjenušac bude njihov 12. u paleti te zbog ograničene proizvodnje pomno odabiru mjesta gdje će se taj pjenušac naći na vinskim kartama. Da paze na svaki detalj i da su i najsitnije stvari bitne dokazale su sestre Peršurić i s izborom slastica na domjenku. Gosti su ovdje mogli probati keksiće Miscotti koji nose ime Mister upravo po njihovom pjenušcu, a koje su kreirale zajedno s Mirtom Atilijom, vlasnicom Miscottija. Miscotti keksi postali su nezaobilazni dio svih degustacija Misala.

Na kraju večeri ponosne vlasnice vinarije još su jednom zahvalile okupljenima na dolasku, a naročito predsjednici udruge WOW koja je suorganizirala događaj, te obiteljskim prijateljima koji su, osim što prate sve godine rada obitelji Peršurić, zaslužni i za nastajanje imena Misal. Ukratko, vinarija Misal još je jednom pokazala da itekako zaslužuje svoje mjesto na hrvatskoj vinskoj sceni.

Sharing is caring!