WOW BOŽIĆNI PARTY

Božićni WOW party već je godinama tradicionalno organizirala, Augusta Fabijanić, naša Asta, u svom predivnom dućanu Sol i papar u veži Vlaške 78, pored slavnog kafića Finjak, blizu divnih „krpica“ Iggy’sa i kozmetičkog salona Fleurimon, dućana Pekinške patke i salona modnog kreatora Roberta Severa. Sol i papar je jedan sasvim poseban dućan, jedinstven i po koncepciji i po ponudi i po pristupu prodaji. Ovdje će i profesionalni kuhari naći mnogo toga za sebe, poput ozbiljnih noževa Global, Kai shun, Zwilling, Kasumi, a kuharice koje znaju znanje – oduševit će se vrhunskim gusanim posuđem Staub ili pak keramičkim Greenpan, željeznim De Buyer…Tu su, sve na jednom mjestu, mnogobrojni gadgeti  koji olakšavaju pripremu hrane, ali i serviranje. Slogan dućana, uostalom, govori sam za sebe: „Sol i Papar, najbolji začin Vašem hedonizmu“. Više na https://solipapar.com/. Naša Asta je žena izuzetne energije, uvijek pozitivna i vesela, dobre volje, nasmijana i opuštena; liječnica, specijalistica mikrobiologije koja se zapravo nikad nije bavila liječenjem, osim ako se  ne računa dugogodišnje bavljenje hranom koja itekako može biti lijek i za dušu i tijelo. Prva je u Hrvatsku uvozila dječju hranu Hipp, zdravu hranu Schneekoppe, velika je fajnšmekerica, estetski i modno izuzetno osviještena. Za sebe pak kaže – „Ja sam samo velika štreberica.“ Asta je i majka trojice sinova, vrlo je fit (ne propušta Pilates), predana učenju (redovita je na satovima francuskog), a kako je zanima kultura stola aktivna je članica udruge Women on Wine (WOW-ica) od samog početka.

No, kako se njen Sol i papar svake godine puni novim i sve zanimljivijim asortimanom, taj  je pravi mali raj za sve zaljubljenike kuhinje i pripreme hrane – postao baš mali za sve WOW-ice koje su ovdje iz godine u godinu proslavljale Božić, pile vino, družile se i kupovale. Naprosto se tamo nismo mogle stisnuti i smjestiti pa je lani „uskočila u priču“ WOW-ica Mirjana Brlečić i pozvala nas u njen showroom „Priroda liječi“, a ove godine smo zajednički otkrili čari jednog divnog novog zagrebačkog koncepta. Željku Marčinko, sada Željku Maras, poznajem odavno kao kolegicu novinarku, a kad se odselila u Rijeku i postala majka, izašla iz novinarstva … pomalo smo izgubile kontakt. A onda je smislila inovativni koncept servisa idealnog za zaposlene žene – za nabavu namirnica i kuhanje u domu klijenta. Nazvala je to „Jedem doma“ i uspješno s ekipom razvila sistem nabavke namirnica na Dolcu, a kuhalo se u domovima brojnih klijenata. Nakon četiri godine, odlučila je svoj poslovni model transformirati u proizvodnju visokokvalitetnih unaprijed pripremljenih jela za blagovanje kod kuće.  – Naši su klijenti, dok smo kuhali u njihovim domovima, jako voljeli da im jedno jelo skuhamo za taj dan, a da im cijeli niz jela unaprijed pripremimo tako da gotovo jelo kasnije samo zagriju ili stave u pećnicu ili na tavicu. Te smo bestselere odlučili proizvoditi i ponuditi širem tržištu.– kaže Željka koja je u svom prostoru „Jedem doma“ u Savskoj 32, ugostila WOW-ice za Božić i sve oduševila šarmom, simpatičnošću, veselim osmijehom i gostoljubivošću. Naravno, ni ono na tanjurima nije bilo ništa manje fascinantno. Riječ je o polugotovim i gotovim jelima vrhunske kvalitete, od najkvalitetnijih namirnica, a u njihovoj pripremi ne koriste bijelo pšenično brašno ni rafinirani bijeli šećer.

Jela Jedem doma imaju rok trajanja minimalno 5 dana, neka i duže, zahvaljujući sofisticiranim profesionalnim uređajima i  tehnikama brzog hlađenja i vakumiranja koje je pokazala znatiželjnim WOW-icama u visoko tehnologiziranoj kuhinji, a ne sadrže aditive i konzervanse. – Ideja prati dobar običaj naših mama, teta, sestara vrsnih kuharica koje su sličnim teglicama i paketićima opskrbljivale svoje voljene koji ne stignu ili ne znaju kuhati. To sada radimo mi! I dalje, kao kad smo kuhali u domovima, nabavljamo namirnice od dobrih mesara, ribara i OPG-ova, a najmodernija aparatura profesionalnih kuhinja pomaže nam da sadržaj postane i bolji nego kad se pripremao u kućnim kuhinjama. Ovime smo otvorili jednu posve novu nišu premium polugotovih jela, koja na našem tržištu gotovo da i ne postoji. – kaže Željka. Kako sam i pretpostavila, ona i Asta kliknule su na prvu i odlično organizirale WOW Božić.  Uskoro je u „Jedem doma“ u pripremi specijalna blagdanska edicija prigodnih jela, koja će s veseljem podijeliti sa svima nama. Cijeli asortiman polugotovih jela može se uz besplatnu dostavu na području Zagreba naručiti na web stranici https://jedemdoma.hr/, a dio asortimana može se naći i u trgovinama Mrkvica, Grga Čvarak i mesnicama Igomat.  Osim toga, proizvodi se dostavljaju na radna mjesta.

To su maštoviti uredski obroci u tri varijante – klasik, vegan i keto. No, cijeli bi naš eventić bio „jalov“ bez onoga čime se udruga i bavi i zanima: vina. Već drugi puta u devetogodišnjoj povijesti WOW-a, vinom su nas počastili iz vinarije Jakovac. Prvi puta u Centru dentalne medicine Štimac kad je vina predstavio Ognjen Jakovac. Ovoga puta s nama je bio brat, Ozren, a pili smo Traminac mirisni 2018, poluslatko vrhunsko vino ocijenjeno kao commended na IWC-u, s ostatkom od 24 g neprovrelog šećera. Bio je tu svima jako dragi Chardonnay MISTIK 2017M vrhunsko suho vino, odležano na finom talogu u novim drvenim bačvicama od 500 litara, izrađenim od kombinacije francuskog i slavonskog hrasta. Slijedio je vrhunski crni cuvee LA DIVA 2015:  kupaža merlota 70% i cabernet sauvignona 30%, vino odležano više od godinu dana u kombinaciji bačvi barrique (225 l) i tonneau. Vina Jakovac iz Erdutskog vinogorja rezultat su rada i truda mladih proizvođača. – Naslijedili smo vinariju kao djedovinu pa je odlučili modernizirati i unijeti duh mladosti u cijeli proces proizvodnje vina, kao i u izgradnju branda. Po struci smo inženjeri građevine, a u slobodno vrijeme zajedno s timom mladih ljudi njegujemo ljubav prema vinu i tradiciju koja nas je dočekala kao užitak, ali i obaveza. Svaku svoju slobodnu kunu ulažemo u modernizaciju vinarije, kvalitetu raznovrsnih sorti vina koje proizvodimo sve da bi naši cijenjeni korisnici, mogli uživati u njima. U tim smo uključili vrsne enologe, mlade ambiciozne ljude, koji svojim znanjem i željom za stvaranjem vrhunskog proizvoda, dovode vina iznad granica izvrsnosti. Osim što se sami hvalimo imamo poneku pohvalu i ocjenu i od stručnjaka. Pa je tako i vinarski zavod potvrdio našu kvalitetu i trud na službenom ocjenjivanju vina. Vrhunska vina Traminac, Graševina i Crni cuvee (merlot i cabernet sauvignon) nagrađena su visokim bodovima za vrhunsko vino, a zbog iznimne kvalitete ovih naših zvijezda vinarije, spremamo se i na različita natjecanja kako bi medalje okrunile premium kvalitetu. Više na: http://www.vinajakovac.hr/

 

WOW-ice, sretan vam Božić!

Sharing is caring!