Puklavec Family Wines u gostima kod udruge WOW i kozmetičke kompanije Avon

Udruga WOW ponovno spaja ljepotu i vino. U organizaciji Ksenije Vrabec, uz pomoć Sanje Muzaferije – baš kako to i priliči jednoj isključivo ženskoj udruzi, WOW-ice su se prije Valentinova okupile na mjestu gdje se nudi – njega i ljepota. Uz nezaobilazno vino, naravno. Bilo je to u novootvorenom zagrebačkom showwroomu, Avon Beauty Boutique u Gundulićevoj, novom  mjestu za beautyholičarke. Naime, ovdje žene na jednom mjestu mogu pronaći mnoštvo Avon proizvoda, dobiti profesionalni beauty savjet, isprobati  Avonove novitete. Okupljene je pozdravila domaćica, šarmantna Sandra Bartolović iz Avona, a u dobro raspoloženo društvo savršeno se uklopila prezentacija vina koja su doputovala iz susjedne Slovenije – točnije Jeruzalema. Jednu od vodećih slovenskih vinarija, Puklavec Family Wines, predstavila je direktorica marketinga Sonja Erčulj, koja je s  ponosom rekla kako je upravo njihova vinarija višekratni dobitnik prestižne slovenske titule Vinar godine. Njihov Šipon iz linije Seven Numbers osvojio je i međunarodno prestižnu medalju, platinastog Decantera.

Vinogradi su im smješteni na odličnim položajima ljutomesrko-ormoških gorica, na nadmorskoj visini od oko 250-350 metara; terasasti, danju izloženi suncu dok hladne noći ovog područja omogućuju svježinu vinima. Tlo u kojem se i danas znaju pronaći fosilni ostaci školjki, daruje im, pak, izuzetnu mineralnost. Vinska priča ovdje je začeta davne 1934.godine kad je Martin Puklavec počeo s vinima za koja je jednostavno želio da budu – najbolja. Od 2009., međutim, kreće novi život ove vinarije jer ju ponovno preuzima obitelj Puklavec u kojoj se kad je o vinu riječ njeguju temeljna načela: rad, strast i predanost najvišljoj kvaliteti.  Vina su ponajprije elegantna, zatim harmonična, precizna i  -ekspresivna. U okviru Puklavec Family Wines proizvodnje nekoliko je linija od kojih je u Hrvatskoj neprepoznatljivija etiketa Jeruzalem Ormož, a tu su još Ljutomerčan, Estate Selection, dok iz  najboljih vinograda  dolaze vina pod zajedničkom etiketom Seven Numbers, namijenjena isključivo Horeca segmentu –  dakle – hotelima i restoranima.

2019. godine, obitelj je krenula u jednu od najvećih investicija u Sloveniji, kad je Sjevernoj otvorila butik vinariju koja tvrtki omogućuje proizvodnju crvenih vina. Nakon preuzimanja makedonske vinarije, Puklavec Family Wines svrstala se među veće europske vinarije. Na WOW druženju s Avonom, kušala su se muškatna vina i jedna zanimljiva kupaža, koja je, kako je ispričala Sonja Erčulj, zapravo nastala greškom u podrumu koja je rezultirala – uspjehom. Nastalo je suho ali aromatično vino Sauvignon & Sivi pinot Jeruzalem Ormož.

Sorte sauvignon i sivi pinot vrlo su popularne u našem vinogorju. Sljubljene, daju svježe, voćno vino s prelijepim aromama lista rajčice, cvijeta bazge i limunove korice. Sauvignon osigurava svježinu i lepršavost a pinot sivi daje harmoniju i punoću okusa. Ovo je vino odlično u kombinaciji s bijelim mesom, svježim salatama i jelima od šparoga. Također odlično funkcionira i kao aperitiv – objasnila je Erčulj. No, glavnu ulogu te je večeri ipak imala sorta muškat ottonel. Pila se polusuha Muškatna penina Jeruzalem Ormož, koja je česti odabir svih ljubitelja slađih, aromatičnih i trendovskih pjenušavih vina. Pjenušac je proizveden charmat metodom a osvaja karakterističnom aromom muškata, pije se kao aperitiv ili samostalno i vrlo je omiljeno među mlađom i ženskom publikom. Uz pjenušac, kušao se i slatki Muškat Ottonel Jeruzalem Ormož, vino srednjeg tijela, koji očarava nježnim, slatkim okusom i ugodnom svježinom. Divno se slaže sa slasticama, ili pak pije samostalno. Jedno je sigurno, Sandra Bartolović i Sonja Erčulj bile su slatke i očaravajuće baš kao i vina te večeri, pa je izvjesno da će se WOW-ice, njihove prijateljice i gosti rado vraćati ovim vinima, baš kao i navraćati u Gundulićevu 34 da provjere što novoga naručiti iz bogatog kataloškog Avonovog asortimana.

 

Sanja Muzaferija

Fotografije: Rene Karaman, Vlasta Pirnat

 

Sharing is caring!