Restoran Nobilion otvorio sezonu

Bajkovita Opatijska rivijera oduvijek je bila sinonim za vrhunsku gastronomiju, a tu renomiranu scenu već treću sezonu za redom uspješno obogaćuje i predivan Ikador Luxury Boutique hotel & spa i njihov restoran Nobilion. Hotel je smješten na samoj obali između pitoresknih gradića Lovrana i Ike, a kad se prije dvije godine otvorio,  Opatiju je ponovno smjestio na mapu luksuznih destinacija Hrvatske. U ovim teškim vremenima i Ikador i Nobilion trude se ostati ne samo na visokoj razini  nego i dodatno podići ljestvicu luksuza ugošćavanja, ukupne usluge, u čemu SPA igra nemalu ulogu, ali i ono što nas najviše zanima a to je – enogastronomija.

Krajem svibnja na terasi restorana Nobilion se zbog epidemiološke situacije okupilo ekstremno reducirano, pomno birano medijsko društvo da kuša novi menu restorana i tako obilježi otvorenje ovogodišnje sezone s mnogo nade u bolja vremena. Goste je dočekao gemneralni direktor hotela Roko Palmić u društvu glavne osobe zadužene za PR – Gordane Kušec knežević a uz najljepši pogled na Kvarner  i kušanje Moet Chandon Imperial Bruta – uživali su i u glazbi gudačkog kvarteta. Nobilionov Chef kuhinje predstavio je novi sezonski menu uz pratnju vrhunskih vina i Moët & Chandon šampanjaca. Na jelovniku je nakon pozdrava iz kuhinje od sirove tune – bio dimljeni romb s gelom od mlaćenice i crnim češnjakom; foie gras s jagodama i šparogama; gnude od kozje skute  s raguom od istarskog magarca; da bi slijedove nakratko „presijekao“ soerbet od od Old Pilots gin tonica . Slijedio je filet ribe lastavice s algama i kremom od krumpira, a za kraj obrazi od boškarina  s dimljenim celerom i mrkvom. Na kraju – desert od bazge, jagode i vanilije – zaokružio je ovu divnu proljetnu priču na tanjuru.

Mlad, perspektivan i očigledno iznimno nadaren chef kuhinje Dino Knežević njeguje viziju moderne mediteranske kuhinje koja se zasniva na vrhunskim domaćim namirnicama i pomno njeguje gastro-enološko naslijeđe regije a sve u i opuštenoj fine dining atmosferi.Osim modernih reinterpretacija klasika koji se ponajprije naslanjaju na ponudu svježe, oborite jadranske ribe, kvarnerskih škampa i sezonskih lokalnih namirnica poput divljih šparoga, bljušta, mladice veprine, divljih jagoda, medvjeđeg luka i primorskog vriska – na novom su se jelovniku našli i vrhunski specijaliteti poput istarskog magarećeg mesa, mesa boškarina, te autohtonih sorti Simental goveda i crne slavonske svinje. – Nobilionov elaborirani fine dinig menu dostupan je svaki dan od 19:00h, kad gosti imaju priliku uživati i u novim degustacijskim menijima od 5 ili 7 sljedova. U svom dnevnom meniju odlučio sam staviti naglasak na laganiju interpretaciju mediteranske kuhinje baziranu na dnevno dostupnim namirnicama i svježem ulovu iz Kvarnerskog zaljeva, ali ću i nadalje pratiti svoju viziju temeljenu na fuziji klasične francuske i suvremene kuhinje.“ – rekao je Knežević. Ono što Nobilion čini posebnim, osim impresivnog dizajna hotela Ikador, predivnog pogleda na Kvarnerski zaljev i vrhunske usluge, jest i najekskluzivniji Chef’s Table u Hrvatskoj – Nobilionov Riva Privée. Naime, u sklopu prestižnog partnerstva s legendarnim talijanskim brendom brodova Riva Yachts, hotel Ikador našao se na elitnoj listi službenih Riva destinacija. I to u vrlo prestižnom društvu –  uz Mykonos, Veneciju i Monte Carlo, ističući se kao jedini hotel na svijetu koje je dobio oba Rivina brand koncepta – Riva Lounge pool bar te  Riva Privée – jedini Chef’s Table u svijetu dizajniran od strane službenih Rivinih dizajnera i uređen po uzoru na legendarne Riva Aquarama brodove. Hotel Ikador je i član ekskluzivnog Moët et Chandon Privileges kluba, te se tako restoran Nobilion može pohvaliti selekcijom vrlo rijetkih primjeraka iz njihovih Grand Vintage kolekcija, otvarajući tako vrata jednoj sasvim novoj razini gastro-enološkog iskustva.

U sklopu hotela je i Edgar Cigar bar koji gostima Nobiliona nudi impresivnu selekciju svjetski poznatih cigara i cigarillosa, a za potpuno hedonističko iskustvo gostima na raspolaganju stoji i Ikadorov impresivni Riva Aquariva brod s kojim su svi gosti u četvrtak 20.svibnja imali priliku naprvaiti „đir“. – Osim novog jelovnika, ove smo sezone dodatno obogatili ponudu raznolikim programom evenata, od kojih neki kreću već u svibnju. Ugostit ćemo renomirane hrvatske vinare u nizu vinskih večeri na kojima ćemo uparivati etablirane berbe s vrhunskim menijima, zatim su tu i raznoliki mjesečni degustacijski meniji bazirani na raznolikosti namirnica iz regije, a valja izdvojiti i ekskluzivne Moët & Chandon pairing večere. Uz to, od ovog ljeta i naš će Riva Lounge dobiti svoj gastronomski prostor gdje će gosti osim redovne ponude vrhunskih steakova, moći uživati i u večerima baskijske kuhinje,  street food & cocktails večerima i brojnim drugim eventima“ – kaže Chef Dino Knežević koji je pozvao sve – da mu se što prije pridruže u Nobilionovom jedinstvenom gastro-enološkom iskustvu. I na kraju obo što WOW-ice zasigurno najviše zanima – što se pilo: Od vina su gosti, osim u šampanjcima Moet Chandona, uključujući njihov 2012 Grand Vintage rosé – imali priliku kušati korčulanski 2019 Pošip M.Kovač & P.Marinović; 2016 Chardonnay Orange Korak; 2018 Tezoro Dubrovačka malvasija Crvik; 2013, Cuvée Supreme Korlat. Zanimljiv je bio i koktel od sauvignona Valenta  i likera bazge s mineralnom vodom.

 

 

Sharing is caring!