Priče o vinu i ljepoti u ordinaciji dr. Sanje Lazarić

Toplo jesensko popodne na Kvarneru… Šetnja? Možda neko kasnoljetno kupanje? Druženje s obitelji i prijateljima? Odmor kod kuće i pogled na more, s terase ili kroz prozor? Sve je ovdje lijepo i privlačno, ali ništa primamljivije od poziva na WOW druženje u predivnom ambijentu i uz fina vina a uz važne priče o ljepoti u ordinaciji doktorice Sanje Lazarić i to u samom središtu Rijeke…Uz vino, naravno!

Sjedište ordinacije je u vili staroj više od stotinu godina na adresi Vukovarska 7, koja u unutrašnjosti skriva jednu zanimljivu i tipično žensku ordinaciju uređenu u crveno – narančastim tonovima. Doktorica Sanja Lazarić, velikodušna domaćica, specijalistica je otorinolaringologije i plastične kirurgije glave i vrata, a liječi tegobe uha, grla, nosa. Ujedno, doktorica laserom vješto i bezbolno obavlja mezoterapiju, rinoplastike, uklanja neželjene promjene na koži, operira uške, zateže kožu lica vrata i očnih kapaka, aplicira botoks, hijaluronske filere… I – eto, super druženja! Naravno, WOW- ice su oko svega imale brojna pitanja, a u fokusu je, kao uvijek, bilo – vino.

 

Koncept događanja je bio zanimljiv jer je bio organiziran po načelu BYOB (Bring your own bottle/donesi svoju vlastitu bocu) – pa je svaka članica trebala donijeti jednu bocu vina da bi se na samom druženju glasovanjem odlučilo koje će se od njih doista i kušati. Prvi izbor bio je pošip obitelji Grošić s otoka Korčule, koji je odlično predstavila WOW-ica Sanja Markušić. Pošip je sorta bijelog grožđa koje se uzgaja na jugu Korčule i prva je hrvatska bijela sorta zemljopisno zaštićena još davne 1967. godine. Pošip doista najbolje uspijeva na zaklonjenim položajima Čare i Smokvice a novinarka „Novog lista“ koja je također prisustvovala druženju, Slavica Kleva, ovako je opisala pošip: – To je „južna sorta“, koja je ipak i nama s Kvarnera, a naročito Sanji Markušić, u srcu! Njoj, vrlo vjerojatno, kako je opisala, zbog sjećanja na djetinjstvo, bakine ruke, mirise lavande, rogača, nara, guste makije, položaja vinograda na specifičnim položajima.

Sasvim sigurno, svima bi trebalo biti jasno da je pošip sasvim zasluženo istaknut na vinskoj karti Hrvatske. Idući odabir WOW-ica, bilo je vino talijanske vinarije Bottega poznate ponajprije po pjenušavim vinima, a konkretno vino na kušanje je donijela podpredsjednica udruge WOW, doktorica Margita Belušić Gobić, koja se upravo nedavno vratila sa studijskog putovanja u Italiju, konkretno u tvrtku Bottega Spa. Donijela je članicama na kušanje pjenušavo vino romantičnog imena: ll vino dell Amore. To je fini pjenušac muškatnog tipa koji jednostavno morate probati jer ga je doista teško opisati.

WOW-ice je osvojio ponajprije predivnim dizajnom boce, ambalažom ukrašenom ružama (koja čak i miriše na ruže) i još ljepšim i „ljubavnim“ imenom. Morale su otkriti što se to točno krije unutar predivnog pakiranja, a Margita Belušić Gobić, još pod dojmom nedavnog posjeta vinariji Bottega, ispričala nam je priču o tom pjenušcu, o proseccu i vinariji koja je po proseccu najpoznatija. To je poluslatko, elegantno vino izraženih aroma ruže i voća; harmonično, predivne ružičaste boje i divnog perlanja. Za kraj, kušao se jedan vinski klasik, traminac Iločkih podruma 2008, Principovac, kasna berba. To je poluslatko vino zlatno žute boje, intenzivno razvijenog i bogatog sortnog mirisa, punog snažnog tijela koje nikoga nije ostavilo ravnodušnim.

WOW-ice su rekle: gradivo moramo ponoviti što prije, uskoro!

Fotografije i tekst:
Sara Prostran i Margita Belušić-Gobić

Sharing is caring!