WOW u posjeti Dentalnom centru Štimac

WOW u posjeti Dentalnom centru Štimac 1

2016. godina za WOW je počela jednim divnim druženjem i pomalo neuobičajenim posjetom. Nije bila u pitanju vinarija, nego Centar za dentalnu medicinu Štimac, naše članice Maja Jagodić-Štimac. Naravno, razgledavanje centra i druženje začinile smo degustacijom vina, ovoga puta Jakovac, iz male i ambiciozne slavonske vinarije iz Erduta. Maja je WOW-ice dočekala objeručke, toplo i domaćinski, veselo i – bez ograničaenja broja gošći. Odazvalo se dvadesetak članica kojima je predstavila dio svog stručnog tima a nije nevažno reći da Centar zapošljava čak 28 djelatnika – bolje rečeno – djelatnica – jer su sve (osim jednoga) – žene. Centar pokriva sve grane stomatologije i pruža vrhunsku uslugu, a WOW-ice su obišle svih 6 najmodernije uređenih ordinacija i kirurških ordinacija sa zubarskom i medicinskom opremom koja je posljednja riječ tehnike i medicinske tehnologije.

Detaljno je objasnila postupak nastajanja umjetnih zubića koji se rade laserom, uz pomoć scanova i pravih malih robota pa su mnoge gošće reagirale s: – „Neviđeno! Fenomenalno! Čudesno!“ I, naravno, s „WOW!“. Već neko vrijeme, s Majom rade i njezin sin Filip i kćer Elena, oboje stomatolozi. Očito je da se radi o obiteljskom poslu koji se proteže generacijama. Sve su WOW-ice bile fascinirane stručnošću i profesionalnošću tima, ali, nadasve – i humanošću. Bilo je dirljivo pogledati transformacije 5 različitih žena ih svih dijelova Hrvatske koje Štimčevi već nekoliko godina pretvaraju iz nesretnih i bolesnih žena u – prave ljepotice. Projekt humanitarnog potpunog makeovera žena slabijeg imovinskog stanja koje imaju problem sa zubima, a u Centru dentalne medicine Štimac dobivaju kompletnu rekonstrukciju zubiju i usne šupljine, hvalevrijedan je, začudan – i – za svaku pohvalu. WOW-icama je izmamio suze na oči!

Najvažnije je da Maja i njezin vrijedni tim vraćaju tim ženama osmijeh na lice. Nakon svega, WOW-ice su se posvetile svom posebnom interesu: vinu! Uz predivan quiche i sireve, kolačiće i grickalice – kušala su se vina Jakovac koja su predstavila tri mlada čovjeka koji se s mnogo strasti i veselja, ambicije i želje posvećuju vinu. Te je vinograde i vinariju osnovao Mito Đekić još krajem 18. stoljeća što znači tradiciju od 130 godina. Tradicionalno kroz generacije, pa sve do danas održavao se nauk i zadržala se vinarska tradicijakoja koja je prerasla u „imidž“ današnjih vlasnika i ponos obitelji Jakovac. Slobodno se može reći da su Vina Jakovac idealan spoj stoljetne tradicije i kreativne mladosti. Braća Ozren i Ognjen Jakovac koji su tradiciju naslijedili kao djedovinu odlučili su modernizirati vinariju i unijeti duh mladosti u cijeli proces proizvodnje vina, kao i u izgradnju branda. Ova mala slavonska vinarija smještena je na desnoj obali Dunava, u Erdutu.

Promicanje kulture i lifestyla ispijanja vina kod mladih cilj je i hobi ambicioznog tima ovih mladih ljudi koji koristeći najsuvremeniju tehologiju i saznanja u proizvodnji, svoju djedovinu uspješno pretvaraju u boutique vinariju koja može ponuditi vrhunska i kvalitetna vina. U asortimanu kvalitetnih i vrhunskih vina nalaze se Rajnski riesling(Rr), Graševina(Gr), Chardonnay(Ch), Traminac(Tr), Rose(Ro) i Crni Cuvee(Cabernet Sauvignon i Merlot). Dizajn etiketa vrlo je moderan i interesantan, a svako vino posebno je po tekstu koji opisuje karakteristike pojedinog vina. Neka od vina Jakovac mogu se probati u poznatim zagrebačkim wine-barovima kao što su Basement, Cheese bar, La Bodega, Pod zidom, Mojo bar, a moguće je vina naručiti i online putem facebook stranice. Slogan vina koji je zajednički svakom od proizvoda svakako poziva na degustaciju: „Try me! Love me! Remember me!“ WOW-ice jesu. Probale, zavoljele i – pamtit će. A Maji Jagodić-Štimac jedno veliko i iskreno BRAVO!

Sharing is caring!