WOW-ica Monika Neral treća na Prvenstvu sommeliera Hrvatske!

Ovih dana, 6.i 7. Studenog, u zagrebačkom hotelu „Zonar“ a pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice – održano je 26.po redu prvenstvo sommeliera Hrvatske. Naravno, organizaciju potpisuje Hrvatski sommelier klub a ovo prestižno natjecanje ovog je puta okupilo dvadeset i četiri talentirana sommeliera iz renomiranih hrvatskih restorana, hotela i vinarija. Organiziranjem prestižnih događanja, Hrvatski sommelier klub kontinuirano radi na unapređenju znanja, vještina i stručnosti članova, čime osigurava da naši sommelieri drže korak s globalnim trendovima i standardima. Ovaj napor također doprinosi ugledu Hrvatske kao vrhunske eno-gastronomske destinacije. Od 1994. godine, Hrvatski sommelier klub je član Svjetskog udruženja sommeliera (L’Association de la Sommelierie Internationale – ASI), što dodatno potvrđuje posvećenost unapređenju struke i promociji vinske kulture.

Udruga danas broji 500-tinjak članova. 26. natjecanje je trajalo dva intenzivna dana tijekom kojih su sommelieri pokazali sve što znaju o vinima, povezivanju vina i jela, žestokim pićima, serviranju i općenito o kulturi stola. – U Hrvatskoj je razina eno-gastronomije u posljednje vrijeme uistinu sve viša, pa smo ponosni što i mi podržavamo ovo natjecanje – jer je upravo ovaj segment vrlo važan dio naše turističke ponude. Bravo za sve natjecatelje, vrsne i vrhunske sommeliere – izjavila je Slavija Jačan Obratov, ispred Hrvatske turističke zajednice.

A Veljko Ostojić, predsjednik Hrvatskog sommelier kluba, koji je finalistima i uručio nagrade tom je prilikom rekao:- Kroz Hrvatski sommelier klub, trudimo se ne samo unaprijediti struku, nego i oblikovati budućnost vrhunske ugostiteljske ponude u našoj zemlji. Ponosni smo na postignuća naših sommeliera koji podižu ukupnu kulturu stola u Hrvatskoj na višu razinu. U ugostiteljstvu, ali i ukupnoj turističkoj ponudi, sve je manje mjesta za prosječnost, a sommelier je osoba koja itekako može podići kvalitetu iskustva gostiju.


WOW je ponosan da je naša članica, vrhunska sommelierka Monika Neral i vlasnica obrta za sommeliersku edukciju VINNER iz Rijeke, na ovom netjecanju osvojila izvrsno treće mjesto. Drugi je bio istaknuti sommelier s međunarodnim natjecateljskim iskustvom Ivan Jug iz zagrebačkog Michelinom ovjenčanog restorana Noel.

Mladi Kristijan Harjač (25), iz rovinjskog restorana Agli Amici proglašen je najboljim a ovim naslovom stekao je čast predstavljati Hrvatsku na europskom prvenstvu sommeliera, ASI Contest of the Best Sommelier of Europe & Africa, koje će se održati iduće godine u Beogradu. Čestitamo svima!

Bravo! Čin-čin!

Sharing is caring!

Događanja