“Što žene žele”

“ŠTO ŽENE ŽELE” VI

ŠTO ŽENE ŽELE akcija je koju WOW organizira već treću godinu za redom. Mnogi uz WOW prvo vezuju Pink Day, sada već slavan ružičasti festival koji priređuju na Dan žena, 8.ožujka, ali i stalna kušanja i akcije koje u furioznom tempu organiziraju WOW-ice su doista u pravoj misiji promicanja vina kao integralnog i vrlo važnog dijela kulture stola. Ohrabrujući umjereno uživanje u vinu, intenzivno i predano rade na tome da izvrsna hrvatska vina postanu zaštitni znak naše zemlje i važan adut u turističkoj promidžbi. – Izbor za WOW vina zamišljen je tako da jedan vinski „kustos“ (ugledna sommelierka ili sommelier) selekcionira vina koja smo kušali u prošloj godini, tj. sačini svojevrsnu autorsku listu, izbor vina u četiri kategorije – bijela, ružičasta, crvena i „desertna“ (vina s ostatkom šećera) s koje onda tijekom mjesec dana WOW članice glasuju elektroničkom poštom. Tako se dobije lista od deset najbolje plasiranih a njih u trećem, finalnom krugu, stručni ocjenjivački sud sommelierki i poznavateljica vina, naslijepo kuša i bira konačne pobjednike. Ove godine pred-selekciju je složio sommelier Siniša Lasan, treći na izboru za najboljeg sommeliera u organizaciji Hrvatskog Sommelierskog Kluba, a konačni žiri čine Mirella Miki Šušak-Cvetković, Jelena Šimić-Valentić i Tatjana Štrbac-Bambulović – odreda vrlo stručne i verzirane u ocjenjivanju vina – kaže Sanja Muzaferija, predsjednica udruge.

Žiri se uz nadzor Zrinke Anić, i sekundiranje Doris Srpek i Sanje Muzaferije, te pripomoć Ivana Srpeka, sastao u kultnoj i legendarnoj vinoteci Bornstein 18.6. gdje je u metodom naslijepo kušano deset finalista. Tako je upravo u ovoj WOW-icam izuzetno dragoj vinoteci i ove godine, kao i lani, pala konačna odluka o pobjednicima u svakoj kategoriji i ukupnom pobjedniku, kao dobitniku WOW Grand Prixa
–Za razliku od medalja i plaketa koje vinari obično osvajaju, u akciji Što žene žele – pobjednici u svakoj kategoriji dobivaju vrijednu skulpturu koju je dizajnirala poznata dizajnerska „Grupa“, a ukupni pobjednik, dobitnik WOW Grand Prixa odlazi na nagradno studijsko putovanje u jednu vinsku regiju powered by American Express. Dodjela nagrada će se, uz proslavu trećeg WOW rođendana, održati 30.6. u renomiranom restoranu Balon u Zagrebu, a tko će nakon Gianfranca Kozlovića, koji je zaslugom svoje Santa Lucije putovao u Bordeaux i Saše Senjkovića koji je zahvaljujući svojoj Spoži putovao u Champagnu – trijumfirati ove godine i putovati u režiji WOW-a, u suradnji s PBZ Cardom i-s AMERICAN EXPRESS brendom te PBZ Card Travel putničkom agencijom, ostaje da provjerimo 30.6.

Sharing is caring!