“Što žene žele” akcija je koju već treću godinu za redom uspješno organizira naša udruga WOW

"Što žene žele" akcija je koju već treću godinu za redom uspješno organizira naša udruga WOW XVII

U hrvatskoj inačici mi smo Žene i vino, izuzetno aktivna grupa od preko stotinu žena. Svojim sada već slavnim „ružičastim festivalom“ Pink Day koji priređujemo na Dan žena, 8.ožujka, ali i stalnim kušanjima vina i akcijama sljubljivanja vina i hrane, mi Wow-ice smo u misiji promicanja vina kao integralnog i vrlo važnog dijela kulture stola. Ohrabrujući umjereno uživanje u vinu, intenzivno i predano radimo na tome da izvrsna hrvatska vina postanu zaštitni znak naše zemlje i važan adut u turističkoj promidžbi.
– Izbor za WOW vina zamišljen je tako da jedan vinski „kustos“ (ugledna sommelierka ili sommelier) selekcionira vina koja smo kušali u prošloj godini, tj. sačini svojevrsnu autorsku listu, izbor vina u četiri kategorije – bijela, ružičasta, crvena i „desertna“ (vina s ostatkom šećera) s koje onda tijekom mjesec dana WOW članice glasuju elektroničkom poštom. Tako se dobije lista od deset najbolje plasiranih a njih u trećem, finalnom krugu, stručni ocjenjivački sud sommelierki i poznavateljica vina, naslijepo kuša i bira konačne pobjednike. Ove godine pred-selekciju je složio sommelier Siniša Lasan, treći na izboru za najboljeg sommeliera u organizaciji Hrvatskog Sommelierskog Kluba, a konačni žiri čine Mirella Miki Šušak-Cvetković, Jelena Šimić-Valentić i Tatjana Štrbac-Bambulović – odreda vrlo stručne i verzirane u ocjenjivanju vina. U kultnoj i legendarnoj vinoteci Bornstein je 18.6. pala konačna odluka o pobjednicima u svakoj kategoriji i ukupnom pobjedniku, kao dobitniku WOW Grand Prixa. Za razliku od medalja i plaketa koje vinari obično osvajaju, u akciji Što žene žele – pobjednici u svakoj kategoriji dobivaju vrijednu skulpturu koju je dizajnirala poznata dizajnerska „Grupa“, a ukupni pobjednik, dobitnik WOW Grand Prixa odlazi na nagradno studijsko putovanje u jednu vinsku regiju powered by American Express. Dodjela nagrada se, uz proslavu trećeg WOW rođendana, održala 30.6. u renomiranom restoranu Balon u Zagrebu, a nakon Gianfranca Kozlovića, koji je putovao u Bordeaux i Saše Senjkovića koji je putovao u Champagnu, ove godine trijumfirali su:

U kategoriji bijelog vina: Benvenuti malvazija 2012.

U kategoriji ružičastog vina: Geržinić rosé 2012.

U kategoriji crvenog vina: Coronica teran 2011.

A u kategoriji slatkog/desertnog/s ostatkom šećera/ledena berba vina: Petrač Cabernet Sauvignon ledena berba

Ukupni pobjednik, WOW GRAND PRIX osvojio je Coronica teran 2011. te će MORENO CORONICA u režiji WOW-a, a u suradnji s PBZ Cardom i-s AMERICAN EXPRESS brendom te PBZ Card Travel putničkom agencijom, putovati na studijsko putovanje Španjolsku.

Sharing is caring!