Sanja Muzaferija

WOW-Sanja-Muzaferija-II

Sanja Muzaferija osnivačica je i predsjednica WOW i Pink Day. Po profesiji novinarka i urednica bavila se kazalištem, modom, filmom, dizajnom – a posljednjih pet-šest godina intenzivno prati lifestyle, osobito eno-gastronomiju. Široki raspon interesa nije ju spriječio da svako pojedino područje detaljno istraži, a 15-tak se godina intenzivno bavila yogom i završila dvogodišnju školu za instruktoricu.

Autorica je triju knjiga – od kojih je jedna stručna (magistraski rad napisan u Velikoj Britaniji preveden na hrvatski, Meandar, obvezna je literatura na studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu), dok su druge dvije – lifestyle. Knjiga Sretni stanovi (Profil, 2004.) bila je prva hrvatska coffee-table knjiga, a napisala je i Knjigu o siru, u izdanju Dukata. U svoju biografiju bilježi studij na Sussex University (UK) i Boston University (USA) te predavanja na Harvardu i University of Edinburgh, umjetničke i modne projekte, PR.

Novinarsko iskustvo je golemo: radila je u medijima od Studentskog lista preko legendarnih Svijeta i Starta do prvog hrvatskog ženskog glossyja Cosmopolitan, Gala Stylea i mnogih drugih tiskovina popuz Strory Booka, Playboya, Business Classa, Diva Stylea, Lider trenda; radila je i na televiziji (Fluid, Radar, Sanjin korner…), radiju, digitalnom mediju (Domosfera) a priredila je i dvije neobične izložbe fotografija u vlastitome stanu (Izložba@home). Kroz pet uzastopnih odlazaka u Cannes intervjuirala je desetke svjetskih zvijezda, a u Hrvatsku je dovela slavnog dizajnera Karima Rashida s izložbom Ideologija ljepote u MSU. Najviše od svega voli svog partnera, svoje WOW-ice, kazalište, film, modu, putovanja, pisanje i – dobro vino.

Sharing is caring!