Alis Marić

alis-maric

Rođena u Zagrebu prije 55 godina, Alis je diplomirana pravnica iza koje je 22 godine radnog iskustva u velikim stranim i hrvatskim korporacijama. Kada je prije pet godina ostala bez posla, to ju je prisililo da bude kreativna i proaktivna. Jedno jutro kao da joj je netko na uho šapnuo: “Čitaj knjigu“. Pokrenula je Facebook stranicu i blog o knjigama te se konačno posvetila onome što je cijeli život držala negdje duboko zakopano u sebi.

Otada ju vodi ljubav i strast prema knjigama te neviđena upornost. Kad radite ono što volite i u čemu ste najbolji – ništa vas ne može zaustaviti. Danas ju prati 233 000 knjigoljubaca u regiji, a 17 000 knjiških moljaca se okupilo na Instagramu. U međuvremenu je Čitaj knjigu postao posao od kojeg živi te danas može reći da zaista živi svoj san. Udana majka s troje odrasle djece, čiji uspjeh ju uvijek čini ponosom – sinovi rade u velikim hrvatskim kompanijama, a kćer studira 3. godinu nutricionizma. Obitelj je ipak njen najveći uspjeh i moja najveća podrška. No, bez obzira na sve – veliko zadovoljstvo joj pruža i već pet godina biti dio tima udruge WOW.

“Fantastično je to da smo okupili tako velik broj kreativnih, poticajnih, dinamičnih i zabavnih vinarki, sommelierki, novinarki, enologinja, ali i običnih „vinoljupki“ koje se rado druže, razmjenjuju svoja znanja i iskustva oko zajedničke strasti i ljubavi prema vinu. Nema veće sreće od povezivanja ljudi.”

Unutar udruge, brine se o njihovim Facebook stranicama i pomažem predsjednici udruge Sanji Muzaferiji s Women on Wine web stranicom.

Sharing is caring!