Rijeka, Primorje, Istra: WOW se širi

Rijeka, Primorje, Istra: WOW se širi 1

U Rijeci se dogodila povijesna stvar – uzviknuo je fotograf Novog lista Ivan Tomić! Nakon zadarskog i splitskog WOW kruga, u Rijeci je osnovan primorsko- istarski krug. Riječka WOW-ica Margita Belušić-Gobić kao prava domaćica okupila je u riječkom restoranu Conca d’Oro popriličan broj WOW simpatizerki, žena raznih profesija i interesa, ali sigurnih u jedno: da vole vino. Iz Zagreba je došlo čak šest članica da podrže ovo okupljanje i novi krug! Pozitivna ženska energija bila je prisutna, kako bi se kolokvijalno reklo – „na najjače“. Povezale su se vinarke, vlasnice hotela, sommelijerke, liječnice, stomatologinje, vlasnice beauty salona, umjetnice – sve na istoj platformi za druženje, učenje, uživanje ali i pomaganje u poslu; davanju podrške jednih drugima – jer to i jesu neki od ciljeva udruge Women on Wine.

Domaćin Conce d’Oro, MasterChef Andrej Barbieri, za ovu je priliku pripremio zanimljiv slijed zalogaja uz koje su sljubljena vina Istre i Kvarnera. Vina su predstavile WOW članice vinarke Antonella Kozlović i Egle Katunar iz vinarije Ivana Katunara.

Večer je započela sa svježim roseom Ivan Katunar. Riblje predjelo posluženo je sa žlahtinom Ivan Katunar i pitkom Kozlovićevom Malvazijom 2014. Vrbnička žlahtina je jedinstvena sorta koja uspijeva na otoku Krku – a od koje se dobiva izuzetno kvalitetno suho bijelo vino. Okus Kozlovićeve Malvazije 2014. odiše svježinom i živahnošću svježeg i blago reskog voća, ali istovremeno ga krasi punoća i trajanje.

Nakon toga je, uz toplo predjelo, ragu od biserke s tartufima i pljukancima, sljedilo Kozlovićevo iznenađenje večeri: Santa Lucia 2006, iznimno bogatog mirisa i zrelog karaktera. Taj snažan i postojan okus visoke mineralnosti predstavljao je svojevrsni vrhunac večeri. Antonella Kozlović naglasila je kako je 2006. bila izrazito zahvalna godina te je upravo stoga to godište još uvijek svježe te se prepouča uz masniju hranu.
Uz glavno jelo, juneću obrazinu, kušali smo Ivan Katunar Sansigot 2013 i Kozlović Teran 2013. Sansigot ili Sušćan crni, naziv je autohtone hrvatske sorte vinove loze podrijetlom s otoka Suska, a udomaćene u Vrbniku. Teran Kozlović je bio izrazito voćnog karaktera i svježine tipične za bijela vina.

„Nešto za kraj“ bio je lagani desert od limuna s kriškom sira sa strane uz koji su se odlično slagali muškati obje vinske kuće. Antonella je naglasila kako je muškat sorta koja jedina doista miriše na grožđe i da je upravo to najbolji izbor za žensku publiku i za kraj jedne lijepe večeri.

Bravo za naše vinarke i Master Chefa koji su povezali zanimljivi menu s autohtonim sortama ovog dijela Hrvatske.

A da se dogodila povijesna večera uzvikivao je fotograf Novog lista koji je fotoaparatom popratio ovaj veseli ženski događaj. I nije bio daleko od istine. 3. WOW krug je za udrugu Žene i vino uistinu povijesni trenutak. Jer dobra vinska vibracija nezaustavljivo se širi.

Alis Marić

S nama su bile:

  • Andrea iz Istre, vodi mali obiteljski hotel u Buzetu – Vela Vrata
  • Manuela iz Buja, radi u restoranima i kafićima na otoku Braču
  • Daniela iz Istre koja ima proizvodnju proizvoda od tartufa
  • Jelena, strastvena ljubiteljica vina
  • Branka koja se bavi zdrastvenim turizmom
  • Sandra koja radi u prodaji Medea vina
  • Ivana, medicinska sestra u Rijeci
  • Viviana koja ima foto studio i vlasnica je cafe bara u centru Rijeke
  • Milena, koja se bavi modnim dizajnom
  • Mimi, koja ima zubnu ordinaciju
  • Maja koja vodi tv portal Ekstravaganta
  • Tatjana koja je defektolog
  • Kristina koja je stomatologinja
  • Nataša koja radi s EU fondovima
  • Dubravka koja je liječnica
  • Dejana, profesorica hrvatskog jezika
  • Ljiljana medicinska sestra
  • Pamela,radiologinja
  • Renata koja se bavi zbrinjavanjem otpada
  • Andreja koja ima kemijsku čistionu
  • Snježana koja je kiparica
  • Honi i Nina su enologinje
  • Danijela distribuira vina

Svima: welcome to WOW!

Sharing is caring!