Pokretanje WOW kruga u Zadru

Pokretanje WOW kruga u Zadru 9

Da wowice znaju biti u središtu pozornosti dokazale su i ovaj vikend, 8. veljače 2014, pokretanjem zadarskog WOW đira.  U prekrasnom ambijentu restorana Kornat, dopredsjednica Marija Vukelić predstavila je Zadrankama aktivnosti, ciljeve i misiju Udruge, s ciljem da im se aktivno pridruže i žene iz zadarskog vinskog svijeta.

Zadarsko su okupljanje organizirale članice iz Zadra, Sandra Petričić, voditeljica restorana Kornat i Jadranka Svaguša, vinarka vinarije G&J. Budući da su WOWice od samog osnutka razmišljale o širenju djelatnosti udruge na ostatak Hrvatske, a  Zadranke su pokazale najveću inicijativu, ideja o pokretanju zadarskog WOW kruga, brzo se rodila i brzo ostvarila.

Odkada postoji, udruga WOW pokrenula je mnoge zanimljive projekte i istaknula žensku prisutnost na hrvatskoj vinskoj sceni. Danas se taj vinski svijet ne može zamisliti bez ženskog mišljenja i senzitivnog pristupa vinu. „Htjele smo potaknuti ljubiteljice vina, sommelierke, vinarke, enologinje, novinarke iz drugih dijelova Hrvatske da se druže, uče i zajedno kušaju. Željele smo decentralizirati udrugu i tako je nastala ideja o pokretanju zadarskog kruga WOW“, rekla je dopredsjednica Marija Vukelić.

U restoranu Kornat skupilo se 40tak Zadranki sa željom da postanu WOW. Večer je započela s roséom vinarije Geržinić, kao najava PINK DAY-a, 2. Međunarodnog festivala ružičastih vina, koji je već uvelike pridonio popularizaciji rosé vina i pjenušaca, a ove godine se održava u muzeju Mimara, 8. ožujka 2014.

Za realizaciju izvrsnog menija bio je odgovoran makedonski šef Stefan Stevanoski, a Sandra Petričić i Marija Vukelić su njegova ukusna jela sljubili s vinima.  Svako vino bilo je posebno predstavljeno. Premijeru je imao Pošip i Muškat vinarije Jokić, na čelu s Draganom Šulentić, a posebnu priču o svome vinu ispričala je članica udruge, Jadranka Svaguša. Naime vino G&J Tvoja krv i moja su pomno napravili Jadranka i njezin suprug. Budući da su veliki ljubitelji francuskih vina odlučili su se za kupažu Cabernet Sauvignona, koji predstavlja Jadrankinog supruga i muški aspekt i Merlot koji predstavlja Jadranku i ženski aspekt.

Iako nije bila u Zadru, kao podršku događaju, svoju je izvrsnu GRAŠEVINU PREMIUM 2010 poslala wowicama naša poznata slavonska vinarka Jasna Antunović. Na kraju večeri, uz čokoladnu tortu kušalo se i vino Molo 2011,  zanimljiva i elegantna kupaža plavca i cabernet sauvignona s otoka Hvara.

Da atmosfera bude doista posebna, pobrinula se Sandra Petričić s prigodnom glazbom –  maestro za klavirom i ženska klapa Luna iz Kožina dali su ovoj večeri nezaboravne trenutke. Uz vrhunski  gastronomski užitak, izvrsna vina i prelijepu atmosferu – osnivanje prvoga WOW kruga ostat će svima u lijepom sjećanju.

Sharing is caring!