Odabrane splitske WOW-ice na Miele masterclass radionici u suradnji sa JRE

Odabrane splitske WOW-ice na Miele masterclass radionici u suradnji sa JRE 9

19.10.2017. u Splitu spojilo se vrhunsko vino i vrhunska hrana u vrhunski opremljenom prostoru. WOW-članice, njih tri – po osobnom pozivu Irine Ban – slijedile su ovaj jednostavni, a izuzetni niz i našle se na Miele Masterclass radionici koju je poznati brend kućanskih uređaja organizirao u suradnji s udruženjem chefova JRE. Miele je svjetski poznati brend koji već više od 100 godina proizvodi kućanske uređaje za kuhinju, njegu rublja i čišćenje doma, a odlikuju ga visoka kvaliteta i bezvremenski dizajn. Naši domaćini su s ponosom istakli poznati slogan tvrtke “Immer Besser” (uvijek bolje!), kojeg su osnivači otisnuli na svoje prve uređaje, a kojeg Miele i danas slijedi. JRE (Jeunes Restaurateurs d’Europe) vodeće je europsko udruženje mladih chefova sa sjedištem u Francuskoj, a broji 340 chefova iz 16 europskih zemalja. Među 340 chefova u dobi od 23 do 42 godine njih 180 nosi između jedne i tri Michelinove zvjezdice u restoranima u kojima djeluju. U Hrvatskoj udruga JRE okuplja 14 restorana, tj. chefova od kojih, doduše, nažalost, nije nijedan trenutno  iz Splita.Chef gost ove gastronomske radionice bio je jedan od najmlađih hrvatskih chefova Saša Began iz zadarske „Foše“ koji je sa svojim pomoćnikom Slovencem Matjažom Petelinšekom u trosatnom interaktivnom druženju pred okupljenima oko velikog stola vrlo vješto pripremao slijedove hrane te istovremeno pojašnjavao „male tajne velikih majstora kuhinje“. Stavljajući naglasak na ribu i svježe sezonske namirnice spremio je tri slijeda uz finger food sastavljen od marinirane ribe, kozica na paškoj skuti, raznih bruchetta i nadasve odličnog tartara od jadranske tune. Svaki slijed hrane bio je popraćen odgovarajućim vinom pa čak i maslinovim uljem koje je znalački prezentirala moderatorica radionice Irina Ban, pa je tako za dobrodošlicu uz finger food poslužen pjenušac Veuve Clicquot Brut Imperial s kojim se ne može pogriješiti. U prvom slijedu posluženi su njoki od bundeve u umaku od jadranskog škampa s elegantnim bijelim vinom Galić Bijelo 9 iz 2015. godine; u drugom slijedu filet brancina gratiniran s bademima i paškim sirom s julienne povrćem uz chardonnay Chablis 1er Cru Mont de Milieu iz 2014.godine. Za kraj ovog sjajnog gastronomskog eventa spremljen je mousse od bundeve i limuna s aromatičnim Kozlovićevim Muškatom iz 2016. Kako bi doživljaj bio što bolji svako vino posluženo je u odgovarajućoj eksluzivnoj Riedel čaši. Ako smo se na početku pitali otkud ideja i potreba za suradnjom Miele i JRE, do kraja radionice su nam se raspršile sve nedoumice. Doživljaju  vrhunske gastronomije koji su WOW-ice ponijele s radionice dodatno je pridonijela posebnost intimnog okruženja Miele centra i neposrednost druženja i komunikacije s „velikim chefom“. Bilo je to jedno zanimljivo druženje za koje samo možemo reći-ponovilo se!

Adela Gizdić

Sharing is caring!