Svake godine u prosincu, sve mi, članice udruge WOW, slavimo Božić na nama primjeren način – uz vino koje nam je glavna tema. Obično i tradicionalno – već je godinama odredište zagrebačkih članica – prelijepi dućan Sol i papar u Vlaškoj ulici 78 – gdje je domaćica Asta Fabijanić uvijek pripremila prekrasan domjenčić uz fina vina, a koristile smo i prigodne blagdanske popuste na njenu više nego impresivnu ponudu finog suđa i svega što treba u kulturi stola. Ove smo godine, međutim, dobile ljubazan poziv naše Mirjane Brlečić i uz pomoć Vlaste Pirnat, Aste i moje malenkosti – organizirale predbožićno druženje – opet u Vlaškoj, ali na broju 40, gdje je ljekrana Priroda liječi i carstvo proizvoda Nikel. Okupilo nas se tridesetak a priči se pridružio i Žarko Gojčeta iz tvrtke Four Bees – s izvanrednim salamama od jelenjeg i junećeg mesa. Okupilo nas se tridesetak i to na 12.12. u divnom showroomu ljekarne Priroda liječi u a dočekala nas je sama domaćica, magistra farmacije Mirjana Brlečić, autorica vrhunske kozmetike Nikel, čiji proizvodi neprekidno osvajaju zlatne medalje i druga odličja na svjetskoj razini – najčešće za inovativnost. Pripremila nam je i prigodne poklone – hijaluronsku masku s C i B vitaminom. – Jamčim da će vam ova energizirajuća maska omogućiti da budete lijepe i da za blagadane istinski zablistate – rekla je Mr. Brlečić, a WOW-ice i predstavnice medija su se družile i uživale u kolačićima Cateringa Lisak, torti koju je ispekla sama domaćica, jelenjim i junećim kobasicama tvrtke Four Bees te – posljednje i najvažnije Iskrenim vinima Matković. Izvrsna kombinacija – jer priroda ovdje uistinu liječi – i u kozmetici Nikel i u prirodnim i iskrenim vinima Matković. – Nije to biznis. Dani proizvodnje satkani su od stotina lijepih i manje lijepih priča koje nas čine ponosnima na vina koja smo stvorili za sve iskrene, ljudske trenutke koje ćete uz njih doživjeti. Bez velikih riječi, šarenih etiketa i blještavih reklama, za nas je to život – iskrena posvećenost kreiranju dobrih vina. Možda baš zato vina Matković imaju neobjašnjivu moć. Inspiriraju na neke male, nikad izgovorene istine, koje su, kao i naša vina, najljepše navrh jezika. – rekla je Iva Matković. Pio se Cabernet Franc 2015. – kvalitetno suho vino iz vinogorja Slatina-Orahovica, 13,4 % alkohola koje je macerirano 10 dana a vinificirano dvije godine u barrique bačvicama od slavonskog hrasta i nakon toga odležavano u bocama minimalno 6 mjeseci prije izlaska na tržište. Nakon što se prisutnima obratio Žarko Gojčeta iz tvrtke Four Bees i objasnio što se sve nalazi u fantastičnim salamama u kojima su svi okupljeni zdušno uživali, prešlo se na vrhunsko suho vino Frankovku iz 2013. – koja je ujedno bila zvijezda večeri. S 13 % alkohola, macerirano deset dana a vinificirano dvije godine u barrique bačvicama od slavonskog hrasta i nakon toga odležavano u u bocama minimalno 6 mjeseci prije izlaska na tržište. Posljednje vino bio je vrhunski, suhi Cabernet Sauvignon iz 2013.s 13,6 % alkohola, macerirano deset dana a vinificirano čak četiri godine u barrique bačvicama od slavonskog hrasta i nakon toga odležavano u bocama minimalno 6 mjeseci prije izlaska na tržište.
Sanja Muzaferija
Sharing is caring!