Zavodljivi rosé

Zavodljivi rosé 1

GAST 2017 : radionica Zavodljivi rosé – izbor by WOW &Vino.like

Da su naše WOW članice itekako aktivne i na jugu Hrvatske, ponajprije je zaslužna članica uprave, agilna Adela Visković.  Vična organiziranju okupljanja, spretna u fotografiranju (selfiji su specijalnost) i vješta u komunikaciji, Adela je uz pomoć svojih su-članica i prijateljica – organizirala radionicu  kojom se najveći WOW projekt, Pink Day, predstavio Splitu. Bilo je to na 22.po redu međunarodnom sajamu gastronomije i turizma GAST. Prezentacija vina je na ovom sajmu prisutna na pojedinačnim štandovima gostujućih vinara, u kulinarskim show-ima ali i na nezaobilaznom  glavnom vinskom desku pod vodstvom agencije Vino.like.  Upravo tu se našlo mjesto za promociju udruge WOW (Women on Wine) – Žene i vino, te su i ovdje dale svoj obol.  Simpatičan  i profesionalan dvojac Vino.like-a, Alen Gulin i Siniša Koceić su svojim vinskim radionicama predstavili  i popularizirali vinske sorte, s osobitim naglaskom na one dalmatinske (posebno zlataricu i crljenak), a sve da bi se kultura vina širila i stekla nove poklonike. Jedna od radionica osmišljena je zajednički s WOW-icama a tema se nametnula sama od sebe. Premda se WOW-ice ne bave samo ružičastim vinima, kako je predstojao 5.po redu Pink Day Zagreb – odlučeno je da radionica bude na temu – roséa . Sve splitske članice imale su zadatak obići štandove vinara, kušati, ocijeniti rosé vina te izabrati svojih pet favorita – što je uz jedan glas pomoći kolega iz Vino.like rezultiralo slijedećim favoritima:

  • ROSE KOLAR vinarije KOLAR
  • ALEXANDRIA ROSE vinarije TIKVEŠ
  • PILAČ ROSE vinarije PILAČ
  • ROSARY vinarije ČITLUK

Ipak – uz epitete „tako dobar, lepršav, tako zavodljiv“ –“Pink šampionom” GAST-a izabran je DEKLIĆ ROSE 2015 vinarije DEKLIĆ.

Izabrana vina prezentirana su na radionici na kojoj se uz vođenu degustaciju pričalo o tome kako nastaju roséi, u čemu se krije tajna njihove zavodljivosti i sve veće popularnosti, što je na kraju rezultiralo dodjelom WOW diploma za nagrađena vina. Ova je radionica bila i mali uvod u 5. Međunarodni  festival ružičastih vina Pink Day. Polaznici radionice su se, sukladno temi radionice i boji vina koje se izlaže – prigodno odijenuli u ružičasto, ili su se bar ukrasili  ružičastim detaljima. U pink detaljima pomogla je dizajnerica i WOW-ica Najda Bauk i njen Fabulous Fabric, a da ugođaj bude potpun – pobrinuo se Restoran Zrno Soli sa svojim maštovitim, ukusnim zalogajima i slasticama koji su osim ukusom plijenili svojim ružičastim izgledom i dekoracijama u znaku pinka. Večer je protekla u izuzetnom raspoloženju.

Sharing is caring!