Zagreb i Hrvatska su na jedan dan i to na Dan žena bili obojani u ružičasto!

Zagreb i Hrvatska su na jedan dan i to na Dan žena bili obojani u ružičasto

2. Međunarodni festival ružičastih vina obilježilo je stotinjak vinskih etiketa, više od šezdeset izlagača te čak preko tisuću znatiželjnih gostiju. Odlično posjećen 2.Pink day posjetiteljima je predstavio i pjenušac iz vinograda Jolie & Pitt.
Povodom međunarodnog Dana žena, Muzej Mimara je ugostio 2. Međunarodni festival ružičastih vina, popularni Pink Day. Izvrsno posjećen festival predstavio je najkvalitetnija rosé vina, pjenušce i šampanjce među kojima je posebnu pažnju posjetitelja privlačio onaj iz vinograda poznatog holivudskog para Jolie&Pitt, Chateau Miraval.

Ružičasta vina domaćih i stranih proizvođača okupila su na jednom mjestu struku, poznavatelje, distributere i vinske zaljubljenike. Svi zajedno doprinijeli su izvrsnoj atmosferi 2. Pink Daya.

Mi organizatorice više smo nego zadovoljne održanim Festivalom. Zadovoljstvo nam je što svoju strast već drugu godinu zaredom, ovom prelijepom prigodo, možemo podijeliti sa svojim sugrađanima. Zahvalni smo svima što su podržali naš projekt i učinili ga toliko uspješnim. Prema prvim, ponekad čak ekstatičnim reakcijama izlagača i posjetitelja čini mi se da nam je Pink Day ove godine bolji nego lani na što smo sve vrlo ponosne.’
Festival su posjetili i brojni poznati ljubitelji rosé vina poput pjevačice Lana Jurčević, opernog pjevača Ronalda Brausa, Suzy Josipović Redžepagić te Mate Janković, a gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić svečano je otvorio Festival i prerezao ružičastu vrpcu te zajedno s nama WOW-icama obišao brojne izlagače. Na 2. Pink Dayu posjetitelji su mogli kušati vina 60-tak vinara i distributera s gotovo stotinu vinskih etiketa mirnih i pjenušavih ružičastih vina.

Ove su se godine Festivalu pridružili i proizvođači maslinovih ulja u sklopu svojevrsnog festivala unutar festivala, pod nazivom ‘Zeleno, što volim zeleno!’, odnosno Green in Pink. Za 12 proizvođača maslinovih ulja s više od tridesetak vrsta ulja posjetitelji su bili, za cijelo vrijeme trajanja festivala, jednako zainteresirani kao i za vinare. Vina i ulja uistinu su učinila ovaj festival savršeno skladnim.
Festival je obilovao i drugim zanimljivim sadržajem, a jedan od najvažnijih bilo je predavanje ‘Olive Oil Scene 2014’ stručnjakinje za maslinova ulja Judy Ridgway, koja je zahvaljujući

Zvijezdi doputovala čak iz Velike Britanije, kako bi svoja znanja i iskustva podijelila s hrvatskim maslinarima i svim zaljubljenicima u maslinova ulja.

Osim toga, čak stotinjak akreditiranih novinara prisustvovalo je okruglom stolu na temu ‘Mediji i vino’, na kojem su sudjelovali svi eminentni eno-gastro novinari i urednici te bloggeri. Zaključak je bio da je u posljednjih desetak godina eno-gastronomska scena u Hrvatskoj procvala, tj. danas je svijest prosječnog Hrvata o hrani i vinu na značajno višoj razni nego prije. Mediji su također odigrali svoju ulogu u tom „prosvjećivanju“ pa se slobodno može reći da smo postali vinska zemlja. I vinari su nam sve bolji i ambiciozniji. Još se ne možemo mjeriti s tradicionalno velikim vinskim zemljama, ali čini nam se da smo, čak i krizi usprkos, na izuzetnom putu – rekla je Sanja Muzaferija.
Posjetitelji su mogli prisustvovati i radionici o austrijskim ružičastim vinima te sljubljivanju vina i WOW kolačića koje je za WOW osmislila i pripremila Petra Jelenić, jedna od najboljih slastičarki u Hrvatskoj, iz slastičarnice ‘Mak na konac’ .
Kako festival već tradicionalno ima humanitarni karakter, posjetitelji su ove godine imali priliku donirati sredstva za KBC Sestre milosrdnice, točnije Odjel pedijatrijske gastroenterologije gdje se liječe mlade djevojke oboljele od anoreksije i bulimije. Ovom plemenitom cilju odazvali su brojni gosti i tako zaokružili ovaj po mnogočemu izuzetan događaj, a svatko tko je donirao 50 ili više kuna imao je priliku okrenuti Kolo sreće i osvojiti jednu od 500-injak vrijednih nagrada sponzora.

Sharing is caring!