Održana konferencija za medije povodom Pink Day festivala!

Održana konferencija za medije povodom Pink Day festivala! 1

U zagrebačkom muzeju Mimara je 25. veljače održana konferencija za medije kojom je udruga WOW, žene i vino, najavila 3.Pink Day, Međunarodni festival ružičastih vina.

Ove godine će se festival održati uoči Dana žena – 7.3., a ususret festivalu, od 1. do 6. ožujka će se u odabranim restoranima u Hrvatskoj odvijati Pink Week – Tjedan ružičastih jelovnika – na kojem sve posjetitelje očekuje ružičasto, eno-gastronomsko i humanitarno raspoloženje.

I ove godine – PINK DAY okuplja više od 70 najboljih proizvođača ružičastih vina i pjenušaca iz Hrvatske i inozemstva. Uz lagana i zavodljiva rosé vina, posjetitelji će kušati i ekstra djevičanska maslinova ulja dvanaestak odabranih maslinara na drugom po redu Festivalu u Festivalu – Green in Pink by Peugeot. Organizatorice svake godine ljestvicu dižu malo više, pa tako i ove godine priređuju mnoštvo novosti vezanih uz Pink Day. Pink Day ove godine započinje velikom najavom: već od 1.ožujka novim projektom Pink Week!

Pink Week će trajati do 6. ožujka a to je enološko gastronomski projekt s humanitarnim ciljem: prikupiti sredstva za forum Europa Donna Hrvatska. Europa Donna Hrvatska kroz vlastitu kampanju Darujmo ružičasti život potiče prevenciju raka dojke i prikuplja sredstva za aparat za intraoperativno zračenje koji uvelike smanjuje zračenje pacijentica i olakšava im oporavak. U Tjednu ružičastih jelovnikasudjeluju izabrani restorani iz cijele Hrvatske koji osmišljavaju jelovnike u duhu mediteranske prehrane i ružičaste boje i nude ih po promotivnoj cijeni, a dio prikupljenog novca donira se Forumu Europa Donna Hrvatska.

Be Good! Think Pink!

A što je PINK DAY?

Osim po odličnim ružičastim vinima, maslinovim uljima i humanitarnom karakteru, Pink Day je poznat po edukativnim radionicama, predavanjima, okruglim stolovima te uglednim gostima-predavačima iz Hrvatske i inozemstva.

Ovogodišnji program započinje predavanjem prof.dr. Edija Maletića „Autohtone hrvatske ružice“ powered by PBZ Card American Express a zatim će uslijediti zanimljiva radionica „French Match“ powered by Metro Cash and Carry koju će održati ugledna francuska enologinja Laurence Berlemont na kojoj će sljubiti odabrana francuska rosé vina s francuskim sirevima.

Posebna gošća ove godine dolazi iz zemlje poznate po proizvodnji maslinovog ulja a na Pink Day zvijezdu dovodi „Zvijezda“. Riječ je o stručnjakinji za maslinova ulja iz Italije, Lauri Marinelli, koja će održati radionicu „Maslinovo ulje s obje strane Jadrana“ powered by Zvijezda te usporediti sličnosti i različitosti hrvatskih i talijanskih ekstradjevičanskih maslinovih ulja.
Posjetitelji Pink Daya moći će poslušati i iskustva i probleme članica udruge WOW koje se izravno bave vinom: Doris Srpek, Jasna Mohor, Iva Vrgoč, Jelena Šimić-Valentić i Jasna Antunović koje će na okruglom stolu „Žensko vinsko poduzetništvo“ u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta izreći sve što ih tišti, a moderirat će ugledna gospodarstvena novinarka Manuela Tašler.

Na radionici intrigantnog naziva „50 nijansi ružičaste“ powered by Croatiaosiguranje koju će moderirati Ivana Nemet i Jelena Puh-Miloš pokušat ćemo zajednički otkriti sve aspekte, arome i mirise, reminiscencije i značenja – koje donosi jedno neotkriveno vino. Naravno – rosé!

Sharing is caring!