Konferencija za Pink Day

Konferencija za Pink Day 2

25. veljače 2103. u 12h u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt održana je tiskovna konferencija koja je predstavila 1. Međunarodni festival ružičastih vina – Pink Day Zagreb – koji će se održati u petak, 8.03.2013. u prostorima Muzeja, na Trgu maršala Tita 10, u Zagrebu.

Udruga “WOW-žene i vino” idejni je pokretač i organizator ovog festivala posvećenog ružičastom vinu, ženama i njihovom zdravlju, kao i humanitarnoj akciji za Autonomnu žensku kuću, Zagreb, a posjetitelji će na događaju moći uživati i u drugim sadržajima: edukaciji, kulturi i zabavi.
Na tiskovnoj konferenciji uzvanicima su o ideji, programu i cilju festivala govorili: Sanja Muzaferija predsjednica udruge WOW – žene i vino; Neva
Tolle, koordinatorica Autonomne ženske kuće i Miroslav Gašparović, ravnatelj MUO.

“Ideja o festivalu se rodila spontano. Ružičasto vino je veliki trend, a uobičajeno je mišljenje da je riječ o ženskom vinu pa smo odlučile spojiti Dan žena, vino i žensko zdravlje, ali s ciljem propitkivanja nekih uvriježenih mišljenja”, istaknula je novinarka Sanja Muzaferija, osnivačica i predsjednica udruge WOW – Žene i vino.

U organizacijskom odboru PINK DAY-a nalazi se 11 vrijednih članica WOW-a: Marija Vukelić, Meri Cipranić, Tatjana Štrbac Bambulović, Iva Drganc, Daniela Petričević Golojuh, Fani Prodan, Davorka Krnić Trick, Vlasta Pirnat, Loreena Meda, Alis Pečarić Marić i Sanja Muzaferija.

Na Pink Day se do sada prijavio veliki broj hrvatskih vinara, vinara iz regije kao i nekoliko većih hrvatskih vinskih distributera i uvoznika (više od 40) što jamči veliku paletu ružičastih vina i pjenušaca na manifestaciji. Program Festivala vrlo je raznolik i nudit će posjetiteljima vinske degustacije i radionice, edukativna predavanja, predstavljanje knjige, izložbu čaša kao i neka druga ugodna iznenađenja. A budući da su žene organizatorice ovoga ružičastog festivala i kako će se Festival održati na međunarodni Dan žena, 8.ožujka – logično je bilo da se na taj dan dogodi i humanitarna akcija namijenjena ženama – točnije – Autonomnoj ženskoj kući, Zagreb – čija je glavna aktivnost osiguravanje sigurnog mjesta za žene i djecu koji su preživjele zlostavljanje. U cilju podržavanja ove akcije, poznati dizajner Karim Rashid poklonio je sto (100) privjesaka za klučeve, koji će dobiti posjetitelji festivala koji budu najizdašniji donatori ove akcije. Članice udruge WOW zahvalile su se svima koji su prepoznali i podržali Festival. A to su: Grad Zagreb; American Express; Muzej za umjetnost i obrt i Kavana i restoran Muzej; Atlantic Grupa i voda Kala; Interspar; hotel Double Tree by Hilton; talijanski grissini Dal Forner premijerno na hrvatskom tržištu; Hrvatski festival hrane i vina; te medijskim partnerima – časopisu Story, portalu Zdrava krava, Večernjem listu i Press Clippingu.

Sharing is caring!