WOW na Wellconeu

WOW na Wellconeu 1

Zagorje kao naša zelena neotkrivena regija krije razne turističke, gastronomske i enološke posebnosti koje se u narednim godinama trebaju više približiti ljudima koji odmor povezuju samo s morem. Da se među tim zelenim obroncima krije pravo blago otkriva prvi regionalni sajam kontinentalnog turizma Wellcone koji se održao 13. – 15. svibnja. 2016. u Krapini. Organizator ovog sajma je perspektivni Goran Kunštek, a pokrovitelji su Ministarstvo turizma, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Hrvatska obrtnička komora i Hrvatska gospodarska komora.

Sajam je okupio oko 60 izlagača koji su na štandovima nudili proizvode toga kraja pa se tako moglo naći dobrog vina, raznih mirisnih rakija, štrukli, kolača od kopriva, mesnih delicija, ali i svega onoga što jedan turist može poželjeti kada dođe na odmor u Zagorje. Na sajmu se istaknuo restoran Ribič iz Velikog Trgovišća koji se odlično pripremio za prvi sajam ovakve vrste te je svojim posjetiteljima nudio male gastro užitke te vina koja su odgovarala svakom zalogaju koji ste probali.

Ovaj kraj ne veliča samo fina hrana već i mnogi muzeji, pogotovo onaj koji privlači najveći broj posjetitelja te svake godine ima tendenciju rasta- Muzej krapinski neandertalaca. Ovaj prekrasno uređeni novi muzej savršen je primjer kako se povijest nekog kraja može prikazati na zanimljiv način za mlađe i starije posjetitelje. Interaktivnost i suvremenost na svakom koraku čine ovaj muzej must see mjestom u našem Zagorju. Dvorac Trakošćan se također nalazi na ovoj ruti pa se uz stručno vodstvo možete upoznati s poviješću, ali i naužiti fantastičnih pogleda koji s kule pucaju na divno trakošćansko jezero.

Naravno, nakon svakog hodanja pa čak i po muzejima paše dobra kapljica i pokoji zagorski specijalitet, a pravo mjesto za to je restoran Vuglec Breg koji se sastoji od stare gospodarske zgrade u kojoj se nalaze restoran, vinski podrum i dvorana za seminare te nekoliko autohtonih zagorskih hiža u kojima možete prespavati i doživjeti čarobno jutro u prirodi koje vas vraća u neka druga vremena. Ako niste ljubitelj rustikalnog, svakako možete prespavati u divnom hotelu Terme Tuhelj koji će zadovoljiti i najzahtjevnijeg posjetitelja.

Wellcone kao sajam uspio je približiti sve one dobre stvari zbog kojih bi se mogli odlučiti da odmor provedete u Zagorju i da otkrijete kako zeleno more može biti jednako zanimljivo kao i plavo!

piše: Ena Mrakužić

Sharing is caring!