Izlet u Istru

Izlet u Istru 3

Početkom prosinca Wowice kreću na novi izlet u Istru, jednu od najvažnijih hrvatskih vinskih regija.
Posjetit će 4 velikana istarske vinske scene – Degrassija, Voronicu, Roxanicha i Cuja.

Prvi dan – u subotu na redu je podrum Degrassi. Moreno Degrassi majstor je i specijalist za elegantna vina Bujskog „terroira“. Vina su mu prepoznatljivo svježa i mineralna, izuzetno pitka i dugovječna.

Nakon smještaja i odmora u pansionu A Casa ….slijedi posjet podrumu Cuj u kojem caruje mladi enolog i maslinar Daniel Kraljević. Osim vina, degustirat će se i njegova iznimna ulja visoke kakvoće.

U nedjelju – istarski vinski „karizmatik“ -vinar Moreno Coronica, kojeg nazivaju i kraljem istarskog terana. On istinski osjeća zemlju, poznaje svaki grozd u svome vinogradu, vinar umjetnik – iza kojeg stoji supruga Suzana, WOW-ica i žena bez koje ne bi bilo ni Morenovog uspjeha.

Ručak je u konobi Bušćina – u malom mjestašcu Bušćina (pokraj Umaga), po kojem je konoba i dobila ime. Uređena je u starom, rustikalnom stilu. Za istinske gurmane i hedoniste.

Nakon ručka, posjet podrumu Roxanich. Mladen Rožanić poznat je kao vinar koji sam stvara svoje trendove; izaziva, eksperimentira i iznenađuje svojim kupažama.

Izlet u Istru 2

Slike i izvješća uskoro

Sharing is caring!