Grožđe i vino u službi ljepote – Wine & beauty day Wowice u Studiju HB (Habek Branka)

Grožđe i vino u službi ljepote - Wine & beauty day Wowice u Studiju HB (Habek Branka) 1

Na većini svojih druženja WOW-ice obično saznaju i uče o vinima kroz degustaciju i vrednovanje vina. Ovoga puta, međutim, bilo je malo drukčije. Razlog okupljanja bio je ponajprije saznati što više o blagodatima za kožu lica i tijela koje dolaze iz vrijednih sastojaka – sjemenki i pulpe grožđa.

U poznatom i renomiranom kozmetičkom salonu Studio HB, u zagrebačkoj Petrovoj ulici, o svim kozmetičkim tajnama koje su povezane s vinom, a osobito o liniji Vine Secret, francuskog branda Algologie a koja sadrži sastojke, kao i arome vina i grožđa – suvereno je govorila predstavnica te ugledne kozmetičke kuće iz Bretanje, Petra Oštarijaš.

Ako ćemo vjerovati Petri, ali i mnogim znanstvenom i kozmetološkim istraživanjima, nakon kupke od “grožđanog soka” izgledat ćemo osjetno mlađe i ljepše. Naime, ako netko još ne zna, vino sadrži polifenole koji su iznimno moćni antioksidansi u borbi protiv starenja; zatim vitamine A, C, B1 i B2; minerale, kalij, bakar i mangan te nezasićene masne kiseline koje pozitivno djeluju na strukturu kože. Vjerojatno nećemo ići tako daleko da uronimo u kadu punu finog vina iz Bordeauxa, ali se zato može do mile volje uživati u odličnim preparatima od bobica grožđa, koje su izvrstan izvor vitamina E, fluora, magnezija, željeza te voćnih kiselina koje uklanjaju odumrle stanice te potiču izgradnju novih. Neke od WOW-ica takvom su se “vinskom uživanju” prepustile odmah nakon druženja, predavanja i kušanja vina iz Selekcija Petric, točnije Pošipa, berba 2012. s odabrane pozicije Ivan Dolac na Hvaru i Plavca iz 2008. godine koji je u bačvama odležao oko 42 mjeseca. Riječ je o potpuno prirodnim vinima bez umjetnih dodataka i aditiva. Zaključak je bio da su WOW-ice dobile mogućnost “opasno” se pomladiti uz blagotvorne utjecaje koje grožđe zahvaljujući svojim sastojcima ima na naš izgled i ljepotu, te se vinom osvježiti, ovaj puta iznimno – izvana i i iznutra.

Sharing is caring!