WOW VILE VELEBITA, Senj srpanj 2014, photo by Tomislav Stojević

WOW VILE VELEBITA, Senj srpanj 2014, photo by Tomislav Stojević 1

Prezentacija vina, meda & umjetnosti dogodila se ljetos u uskočkome gradu, na inicijativu dopredsjednice Udruge Marije Vukelić, sa željom promicanja Udruge i na Kvarneru. Pozvane su wowice koje žive ili ljetuju u okolici Senja (Rijeka, Krk, Novi, Crikvenica, Rab) da dođu na wow prezentaciju i sljubljivanje sireva, meda i vina.

Sirevi su bili lokalnoga podrijetla, a med je donijela nagrađivana proizvođačica Ivana Rončević iz obližnjeg Sv. Jurja. Umjetničku notu cijelom događaju dala je senjska umjetnica Marija Zudenigo s novo oslikanim košnicama – koje su vrijednim pčelicama Ivane Rončević postale dragi novi dom, a u sljedećem će se razdoblju seliti od otoka Prvića do velebitskih pašnjaka, proizvodeći razne vrste meda. Svoja vina predstavila je wow članica s Krka – Egle Katunar, ispred vinarije Ivana Katunara iz Vrbnika. Poseban gost bio je vinar Miroslav Palinkas iz vinarije Pavlomir, iz Novog, koji je predstavio svoj novi pjenušac (http://www.vinarija-pavlomir.hr/ ) a najavio je i nadolazeću vinsku manifestaciju RUŽICA VINODOLA.

Sljubljivanje vina i umjetnosti projekt je koji je već u Zagrebu pokrenula Marija Vukelić sa suradnicom Tatjanom Štrbac Bambulović (Art & wine made in Croatia) a počele su pripreme kako bi se slični događaji mogli održati u Senju sljedećeg ljeta uz pomoć senjske jake ženske podrške predvođene umjetnicom Marijom Zudenigo.

Sharing is caring!