WOW @ Pleševica – „ENO s ENOM“

WOW @ Pleševica - „ENO s ENOM“ 1

Najmlađa WOW-ica, Ena Mrakužić, s puno ljubavi i truda organizirala je izlet u svoj vinski kraj – vinske plešivičke brege, baš u selo imenom Plešivica, za WOW-ice željne hodanja i – učenja.

Vinar Ivančić počastio je pićem dobrodošlice – svojim finim bermetom, a potom se uz domaće kiflice, greblicu, orehnjaču, makovnjaču i štrudle kušao pjenušac Griffin brut 2013, Rizvanac 2014, Chardonnay 2014, Chardonnay sur lie 2013 i neizbježni Portugizec ali u barrique verziji – 2014. Kao iznenađenje, specijalno za WOW-ice, održana je i mala  martinjska ceremonija krštenja vina u režiji kućedomaćina oca familije Ivančić, kada su krštena i dva mlada vina iz berbe 2015.  Kumove ceremonije je izabrao sam Krešo Ivančić – WOWica Marija Vukelić kumovala je mladom roséu, čija će službena premijera biti na Festivalu ružičastih vina PINK DAY ZAGREB 2016, a WOW fotograf, Julio Frangen, bio je kum mladom chardonnay-u. Uz puno smijeha i dobre energije krenulo se i na mini planinarenje, na WOW walk prema Poljanicama i piramidi na najvišem vrhu Plešivice.

Nakon spuštanja s vrha Plešivice slijedio je ručak na gospodarstvu Kurtalj gdje su WOWice kraljevski ugošćene po posebnim promotivnim WOW–cijenama.  Vinar Drago, njegova supruga Dubravka i sestra Mirjana degustaciju su započeli s pjenušcem dobrodošlice  DRI i gusjom domaćom paštetom. Za ručak je servirana patka pečena na ražnju, svinjetina ispod peke, krumpir, domaći mlinci i salata.  Kušana su i vina zeleni silvanac 2013, rajnski rizling 2014, sivi pinot 2012 i 2014 te na kraju Ledena berba rajnski rizling 2011, posebno draga Kurtaljima – brana na -8 C u 5 ujutro na sam rođendan našega domaćina 29.12.

Još jedan zanimljiv, poučan i nadasve WOW dan  upisale su WOW-ice u svoje foto-albume i lijepa sjećanja 🙂

Sharing is caring!