WOW Photo & Wine Workshop @ wine bar VINO by JULIO FRANGEN

WOW Photo & Wine Workshop @ wine bar VINO by JULIO FRANGEN 1

“Fotografije su kao dobar vic. Ako ga moraš objašnjavati, onda nije dobar.“ (nepoznati autor)

WOW-ice se rado i često fotografiraju a omiljeni objekt su im čaše, vino, kao i – one same u potrazi za najfinijom kapljicom i vinskim znanjem. Zbog toga ih je Julio Frangen, njihov omiljeni i službeni fotograf nedavno okupio WOW-ice na gratis workshopu. Da bi im približio osnove profesionalnog fotografiranja vinskih i inih događaja okupili su se u sada već omiljenom WOW wine baru VINO u Malešnici. U kratkom predavanju na samom početku, Julio se osvrnuo na povijest fotografije, vrste fotoaparata (analogni i digitalni) kao i na tehnike fotografiranja, na odabir motiva snimanja, kadar i – najvažnije – svjetlo. Glavna tema radionice bilo je fotografiranje čaše, butelje i, naravno, vina, a motiv je bio pjenušac Kurtalj uz ukusne piadine pripremljene po originalnim receptima wine bara VINO.

Nakon pregleda nekih starijih fotoaparata, wowice su se okušale u fotografiranju pjenušca, čaše i butelje iz koje se pjenušac ulijeva u čašu. Našlo se tu puno dobrih kadrova, odlično uhvaćenih trenutaka, mjehurića, a podjednako su se trudile i fotografkinje-početnice kao i one iskusnije. U priloženoj galeriji pogledajte izabrane fotografije. Najboljom se među WOW-ivcama pokazala se Nikolina Nerat Jukić, uz bok onima s potpisom Julia Frangena.
Zbog velikog interesa Julio priprema još jednu WOW radionicu za članice ali i simpatizerke koje „žele znati više“:

WOW STREET PHOTO @ ZAGREB ( 9. i 16. lipnja)

Tema je naučiti gledati svijet oko sebe kroz objektiv analognog ili digitalnog fotoaparata, pronaći i „uloviti“ najbolji kadar koji je ujedno i fotografski savršen. Cilj je zabilježiti trenutak u vremenu, na ulicama grada i prostorima u kojima obitavamo. Lijepo je dokumentirati svoje vrijeme, kroz fotografiju upoznati nove ljude: fotografe i zaljubljenike u pisanje svjetlom. I na kraju, organizirati zajedničku izložbu najboljih fotografija polaznica radionice.
Snimanje će se odvijati u eksterijerima: street foto, parkovi grada (Tuškanac), ambijentalna fotografija (lokacije po Gornjem gradu), fotografiranje vina i prostora (arhitektura & dizajn). Prvi dio WOW street photo workshopa održat će se 9. lipnja (teoretski dio) a praktični dio bit će 16. lipnja, s kulminacijomm degustacijom u Vinskoj Kleti Kurtalj u zagrebačkoj Novoj vesi. Cijena dvodnevne radionice je 750 kn, a za wowice 500 kn, plativo u dvije rate (dva dana). Više informacija na https://www.facebook.com/pages/Julio-Frangen-Photo-World/756888277730458?pnref=story ili na

Ulična fotografija je obnovljivi izvor. Ako ti se ne sviđa što vidiš, pričekaj 5 minuta ili prošetaj tridesetak metara (Craig Coverdale)

JULIO FRANGEN profesionalni je fotograf, rođen, odrastao i živi u Zagrebu, gradu čiji senzibilitet svakodnevno intenzivno doživljava prolazeći njime. Pišući svjetlom pokušava viđeno prenijeti svima koji ga vole, ili će ga zavoljeti gledajući njegove fotografije. Završio Školu primijenjene umjetnosti, smjer fotografija. Osim snimanjem bavi se i prodajom starinskih i rabljenih fotoaparata, kamera i foto opreme. Aktivno je sudjelovao na više skupnih kao i samostalnih izložbi fotografija. Bavi se i promicanjem fotografije kao umjetnosti te je 2011. godine pokrenuo on-line projekt Foto Burza kao mjesto okupljanja svih zaljubljenika u fotografiju. Član je foto kluba Zagreb.
Izvrstan u otkrivanju izražaja lica, osjećaja i trenutaka, često radi i na kazališnim predstavama i koncertima, a svoju ljubav prema dobrom zalogaju otkrit ćete na njegovim fotografijama hrane i vina koji naprosto pozivaju na kušanje.

Fotografije: Julio Frangen i Nikolina Nerat Jukić

Sharing is caring!