WOW-ice u Poliklinici Superiora Donna

WOW-ice u Poliklinici Superiora Donna 1

tvorenju poliklinike Superiora Donna među prvima su nazočile članice Udruge Women On Wine – WOW. Njihova domaćica i vlasnica poliklinike Dr. Merica Veir predstavila im je brojne kirurške i nekirurške zahvate, metode/intervencije pomoću kojih svaka žena i pokoji muškarac može poboljšati svoj izgled, popraviti određene manje zdravstvene probleme ili estetske nedostatke i tako postati više WOW. Od najvažnijih zahvata spomenute su korekcije tijela (nadlaktice i trbuh), grudi, glave (uši, nos, očni kapci), vaginoplastika (himenoplastika, labinoplastika) zatim botox fileri i liftinzi (facelifting, mini lifting, lifting čela, lifting vrata) te hormonske terapije u sklopu kojih ulaze interniskički, kardiološki, nefrološki i endokrinološki pregledi.

Posebna pozornost te večeri posvetila se jednoj kod nas dosta nepoznatom estetskom zahvatu točnije poznatijem kao Tajlandski facelifting. Saznali smo da se radi o nekirurškoj i potpuno bezbolnoj metodi pomlađivanja kože i potkožja i da je to najpopularnija drevna istočnjačka metoda pomlađivanja stara preko 200 godina. Spada u jednu od tajlandskih atrakcija medicinskog turizma. Tajlanđani su shvatili da se starenje kože sastoji od gubitka veziva potkožnog tkiva pa su u potkožje umetnuli niti koje su izazvale lokalnu upalu te nadoknadile izgubljeno vezivno tkivo i time pomladili kožu. Ovaj zahvat izvodi se resorptivnim nitima koje se iglicama uvode u potkožje u dubinu od oko 2 mm i gdje izazivaju reakciju tipa stvaranja vezivnog tkiva. Te niti nestaju tijekom narednih šest mjeseci.

Za izvođenje cjelovitog faceliftinga vrata i lica potrebno je stotinjak igala. Aplikacija traje oko dva sata, a pacijentica je odmah sposobna uz minimalnu korekciju šminke obavljati svoje svakodnevne aktivnosti. Sam efekt je vidljiv odmah, ali se zbog stvaranja novog veziva u potkožju poboljšava tijekom sljedećih šest mjeseci te zadržava tri do četiri godine. Potom se može ponoviti. Iz ovoga je evidentno zašto Tajlanđani izgledaju “vječno mladi”.

U ugodnoj atmosferi koja je odisala finom ženskom energijom posluženi su ukusni topli zalogaji i kušala se vrhunska eko vina Bolfan – traminac, sivi i crni pinot. Vinski domaćini iz Bolfan Vinskog Vrha predstavili su se svojom vinskom ponudom pozivajući u topli i ugodni ambijent Bolfan kleti u srcu Hrvatskog zagorja, gdje s posebnom pažnjom pripremaju ručak spravljen od domaćih eko proizvoda i poslužuju svoja vrhunska nagrađivana ekološka vina uz svaki slijed hrane stvarajući tako balans osjetila i harmoniju aroma te okusa u ustima koji traju i traju. Bila je to jedna lijepa, inspirativna i ugodna večer za pamćenje.

Sharing is caring!