Wine&Design projekt by Sanja Muzaferija

Wine & design projekt by Sanja Muzaferija 1

Vino se ne ispija brzo, ono baš traži da odvojite malo više vremena za guštanje i opuštanje, a zauzvrat pruža ugodu gotovo svim osjetilima u tijelu i djeluje kao dašak elegancije, prisutan samo da popravi ugođaj. Upravo zbog toga vino vrlo često postaje partnerom raznih ekskluzivnih projekata, koji pak podrazumijevaju nešto istančaniji ukus u stvarima općenito.

Jedan od takvih projekata je svakako i WINE&DESIGN, jedinstven po svojoj ideji, realizaciji i reputaciji onih koji stoje iza svega toga. Na prvom izdanju Wine&Design projekta koji se održao u elitnom zagrebačkom slow-shopping dućanu Garderoba, sudjelovale su i članice udruge WoW koje su usput imale priliku počastiti se dizajnerskim komadima odjeće po posebnim cijenama. Inače, Garderoba je concept store orijentiran uglavnom na skandinavsku modu, a osim brojnih savršenih modnih kreacija u izlogu, krasi ga nevjerojatno prostran i posebno dizajniran showroom, prigodan za održavanje raznih druženja i evenata kao što je Wine&Design.

Wine&Design projekt je koji uključuje grafički i produkt dizajn, ali isto tako i arhitekturu, odnosno architectural design, a održavat će se povremeno, i naravno uvijek uz fina vina. Ovaj projekt pruža jedan, na prvu neobičan, ali ipak logičan i smislen spoj vina i dizajna, i to u njegovom najširem smislu.

Predstavila je to na otvaranju ovog zanimljivog projekta njegova idejna začetnica, Sanja Muzaferija, predsjednica udruge Women On Wine i istaknuta lifestyle novinarka koja je upravo svoje bogato iskustvo i zapravo cijelu respektabilnu medijsku karijeru u fashion, style & design području spojila sa svojom strašću i ljubavi prema vinu, i pretočila to u priču koja se ističe u svakom detalju, ali ne „bode u oči“, onako odmjereno, dizajnerski. Kako kaže, za suradnicu na prvom projektu odabrala je upravo Anu Ivančić, vlasnicu dućana Garderoba, s kojom osim dizajnerske perspektive, dijeli i vinski entuzijazam te viziju jednog posebnog odnosa prema vinu.

Za stvaranje posebnog ugođaja pri prvim koracima WINE&DESIGN projekta pobrinula se i renomirana vinarija Tomac, poznata po visokim vinskim standardima i buteljama koje uz vrhunski okus, krasi i prepoznatljiva, profinjeno osmišljena etiketa. Nekako se teško bilo oteti osjećaju kako je baš cijelo okruženje, do zadnjeg detalja imalo onu neku svoju posebnu priču. Svaki dizajnerski stolac, svaka izložena modna kreacija, svaki gutljaj kvalitetnog vina, svaki korak dalje u Wine&Design, baš sve je imalo onaj nekakav background od kojeg se naježiš, ili od sreće ili od ugode, za oko, za nepce, za dodir tkanine…

Uz brojne članice udruge WoW, koje su u Zagreb zbog ovog eventa došle čak iz Istre i Rijeke, na predstavljanju Wine&Design projekta našli su se drugi sudionici i suradnici, kao što su Martina Tomac ispred Tomac vinarije, te poznata dizajnerica Antonija Majstorović iz Manu kreativne radionice, koje su pak otkrile zanimljive detalje iz svojih dizajnerskih avantura. Sve u svemu savršeno provedeni trenuci, uz savršeno društvo i kreativni naboj koji se mogao doslovce „rezati u zraku“.


Za WOW: Andrea Pančur

Sharing is caring!