Utvrđeno i u ordinaciji: čašica vina na dan, pouzdano pomaže!

Utvrđeno i u ordinaciji: čašica vina na dan, pouzdano pomaže! 1

“Druženja su nam uvijek posebna”, tako otprilike stoji u pozivu novim članicama udruge WOW. A da to nipošto nije “expedient exaggeration” kao što bi rekao C. Grand u filmu Sjever sjeverozapad (1959.), uvjerila sam se i sama kad sam se nakon duljeg izbivanja ponovno našla u društvu svojih dragih WOWica. Tog utorka, 28. veljače 2017., na inicijativu naše Alis Marić, našle smo se na Marulićevom trgu broj 15 u privatnoj ginekološkoj ordinaciji Gyn Nova koju vodi dr. Gordan Crvenković. Bilo je to ujedno, kao uvijek, druženje uz vinsko kušanje, ali i dio humanitarnog projekta udruge. Moju početnu suzdržanost odmah je uklonila prijateljski uređena čekaonica koja više podsjeća na kućno nego na bolničko okruženje, a opća anestezija uslijedila je kad sam na stolu ugledala lijepo posložena vina za tu večer:

– pjenušac POY – Mladina
– graševina VINA BELJE 2015.
– frankovka VINA BELJE 2012.

“Dr. Crvenković školovao se u Zagrebu i Moskvi, a bogato iskustvo stekao je na poznatim poliklinikama u Hrvatskoj i SAD-u. Svoj koncept ordinacije u Zagrebu opisuje ovako: Osim što radim sve što postoji u svijetu ginekologije i porodništva, bavim se i reproduktivnom medicinom i regenerativnom ginekologijom.

“Regenerativna ginekologija je njegovo posebno područje interesa, a ističe kako ona ne rješava samo estetske nego i funkcionalne probleme poput suhoće rodnice, bolnih spolnih odnosa, izostanka orgazma, učestale upale, inkontinenciju, tegobe u menopauzi i sl. Dr. Crvenkovićć, tj Gordan, kako smo ga uskoro prijateljski počele zvati služi se dvjema glavnim metodama a o kojima mi, kao suvremene, osviještene, urbane žene, moramo progovarati i znati što više.

“Prva metoda je ubrizgavanje plazme pacijentice na mjesta gdje je to potrebno ovisno o indikaciji, a druga radiofrekvencija. Obje metode su manje invazivne od klasičnih lasera, a učinkovitost im je 80%. Više o tome možete pročitati na http://gynnova.hr/estetska-i-regenerativna-ginekologija/ Osim ove dvije, ima još jedna metoda koju nam je dr. Crvenković priznao off the record: naime, čašica vina na dan ublažit će mnoge ženske tegobe! Nije da mi to same ne znamo, ali lijepo je kad ti to potvrdi i struka.

“Uglavnom, tu večer za promptno otklanjanje ženskih tegoba pobrinuo se Hrvoje Krnjević iz Vina Belje pa smo za početak kušali pjenušac Poy s Plešivičkog vinogorja. Kao što je rekao Hrvoje, radi se o ljupkom pjenušcu rađenom charmat metodom (metodom vrenja u tanku) dobivenom od sorti chardonnay i sivi pinot. Nakon toga smo prešli na graševinu Vina Belje iz 2015. koja je u berbi bila odlična godina, a do potpunog „iscjeljenja“ dovela nas je frankovka Vina Belje iz 2012., koja je prema Hrvojevima riječima sada došla u odličnu kondiciju. Inače, ovo druženje bilo je samo jedno u nizu humanitarnih druženja koja su se održavala mjesec dana uoči festivala Pink Day a s ciljem prikupljanja sredstava za Udrugu Facebook Humanitarci koji su bili ovogodišnji recipijenti donacija. I – nimalo nevažno: na kraju cijele akcije, kojoj je posjet Dr.Crvenkoviću bio samo dio, prikupljeno je ukupno više od 12 000 kuna.

Sharing is caring!