Tradicija stara – putevi novi i dobri

Tradicija stara – putevi novi i dobri

WOW je nazočio promotivnom i pokaznom ručku u organizaciji Badela 1862 – na kojem su poslužene gastronomske poslastice s potpisom chefa Raula Lajtmana, a vinsku degustaciju vodio je glavni enolog Badela 1862 Dubravko Ćuk.

Poslužena su gusja pašteta s tartufima i krostinima uz izvrstan, diskretan i delikatan Sauvignon Daruvar 2012., pomalo neobičan i suzdržan na nosu – ali odličan na nepcu, punoga tijela. Slijedio je rižoto s kruškom i pancetom praćen vrhunskom Graševinom Daruvar, 2012, koja je oduševila iako pomalo netipična, kremasta i snažnog okusa, izvanredna.

Prvo glavno jelo bili su juneći obrazi u vinu sa sotiranim mahunama i hrskavom palentom s Korlat Merlotom 2010, s pozicije Korlat, iz mladog vinograda u okolici Benkovca. Merlot je još mlad ali s velikim potencijalom za odležavanje, pitak je i gladak, klizi i obećava, a maloprodajna cijena mu je svega 90-tak kuna.

Drugo glavno jelo, odležani biftek na kremi od šumskih gljiva i pireu od hokaido buče, pratio je Dingač 50 iz 2010., ozbiljan ali s nešto manje strukture i tanina nego se to inače očekuje od ove sorte: ljubak, svjež, lagan, pa ga je lakše sljubit s hranom, posve u skladu sa svjetskim trendovima.

I, na kraju, čokoladni mousse/torta s višnjama i tučenim bourbon vrhnjem popratio je Korlat Selection 2010., izvrsno desertno vino s 15,3% alkohola i 50 grama šećera.
Bravo Badel 1862! Na dobrom ste putu i moderno orijentirani te vam mi kao WOW pušemo dodatni vjetar u leđa.

Napisao WOW

Sharing is caring!