Predstavljanje vina slavnog francuskog vinara Lionela Osmina

Predstavljanje vina slavnog francuskog vinara Lionela Osmina 1

Wowice su u nedjelju 2.12.2013. nazočile eksluzivnom predstavljanju vina slavnog francuskog vinara Lionela Osmina koju je organizirala tvrtka Vinolicious, na čelu s Marijom Rimac. Na predstavljanju je Lionel Osmin rekao da misli da je sličniji šefu kuhinje nego klasičnom vinaru rekavši: ”Znamo izabrati najbolje tlo, najbolje grožđe i najbolji način kako proizvesti vino. To nas razlikuje od klasičnih vinara koji su prisiljeni proizvesti vino od grožđa koje sazrije u njihovim vinogradima. Mi radimo drugačije. Možemo kreirati. Možemo stvarati vino kao što cijenjeni šefovi kuhinja stvaraju svoje recepte. Cilj je potpuni užitak.”

WOW-ice su imale prigodu kušati bijela vina – Grand Cap i Cami Salié, crvena – Cocagne, Cahors , Marcillac, Mon Adour, bijela slatka vina Chambre d’Amour i Foehn te likersko vino Estela Vintage, a svojim favoritima su proglasile Cami Salié i Cahors.

Na kraju prezentacije Osmin je rekao da ga je oduševila kultura pijenja vina u Hrvatskoj zaključivši da Hrvati znaju prepoznati dobro vino i da su hrvatski sommelieri uvijek spremni otkrivati nova i drukčija vina poput njegovih.

Sharing is caring!