Predbožićno druženje u dućanu Sol i papar, uz francuska vina Lionel Osmin

Predbožićno druženje u dućanu Sol i papar, uz francuska vina Lionel Osmin 6

Nekoliko dana prije Božića Wowice se tradicionalno okupljaju kod članice Aste Fabijanić u dizajnerskom dućanu prepunom zanimljivih (i potrebnih) te superiorno dizajniranih sitnica za kuću, kuhanje, ispijanje vina – ukratko i bez pretjerivanja – najboljem i jedinstvenom dućanu za kulturu stola, Sol i papar, u Vlaškoj 78.

Bilo je to, ujedno, i prvo oficijelno druženje s novim vinima na hrvatskom tržištu, vinima etikete Lionel Osmin, koja dolaze s terroira jugozapadne Francuske, razmjerno nepoznate među hrvatskim vinoljupcima, s obzirom da donedavno nisu bila prisutna na domaćoj vinskoj sceni.

Mlada Marija Rimac, kako to mladosti i priliči, samoinicijativno je stupila u kontakt s WOW-icama jer njena tvrtka Vino(licious) uvozi ova zanimljiva vrhunska vina, učlanila se u WOW i u suradnji s Astom Fabijanić predstavila vina nekolicini marljivih kušačica iz udruge.
Suho bijelo vino Villa Grand Cap, slatko bijelo vina Chambre d’Amour, suha crvena Cahors i Marcillac te likersko vin Estela Vintage odlično su sjela u ovo predblagdansko doba, osobito se dobro sljubivši s ne isuviše slatkim desertima.

Lionel Osmin kaže: “‘Znamo izabrati najbolje tlo, najbolje grožđe i najbolji način kako proizvesti vino. To nas razlikuje od klasičnih vinara koji su prisiljeni proizvesti vino od grožđa koje sazrije u njihovim vinogradima. Mi radimo drugačije. Možemo kreirati. Možemo stvarati vino kao što cijenjeni šefovi kuhinja stvaraju svoje recepte. Cilj je samo – potpuni užitak.”
Uz izvrsna vina, kušali su se i kolačići i torta spravljeni s konopljinim brašnom koje je pripremila Wowica Loreena Meda. Nestali su u tren oka!

Sharing is caring!