Pjenušac Che Brune Trapana & WOW kolačić Petre Jelenić

Pjenaušac Che Brune Trapana 8

Udruga WoW ponovno je smislila iznimno zanimljiv projekt čiji je početak obilježen ili bi se moglo reći – testiran  u četvrtak, 3.listopada 2013.  u popularnom wine baru Basement u Tomićevoj ulici u Zagrebu, podno Uspinjače. WOW-ice su još prije nekog vremena sanjale o tome da se njihovo sve poznatije ime spoji s nekim finim kolačem, ali, naravno i sljubi s vinom, po mogućnosti pjenušcem. Nije im uspjelo odmah i otprve, ali nakon pomnog biranja i pjenušca i majstorice slastičarke, međusobna se kemija konačno dogodila.

Za realizaciju je najviše zaslužna Wow-ica Marija Vukelić koja je spojila pjenušac Che,  agilnog istarskog vinara Bruna Trapana, s kolačićem slastičarke Petre Jelenić iz već kultne zagrebačke slastičarnice Mak na konac: Petrin fini kolačić, specijalno smišljen za ovu prigodu  –  kad se  sljubi s pjenušavim vinom – daje piću sasvim novu dimenziju. Znalci kažu  da je upravo taj kolačić pjenušcu bio neophodan – da postane savršen. Uz sirovost mladog terana, od kojega je Che nastao, krema od drijenka u WOW kolačiću stvorila je savršen spoj za nepca. „Perfect match“, rekli su mnogi.

Osim pjenušca okupljene WOW-ice i drugi gosti kušali su Malvaziju Uroboros 2012 – kratko maceriranu malvaziju istarsku s 5% chardonnaya, bogatih aroma  i s izrazitim potencijalom starenja, te Trapanov zanimljivi Syrah Shuluq 2011, intenzivnog mirisa, voćnosti bobičastog voća, začinskih paprenih nota, sortu koju je Bruno među prvima „donio“ u Istru…

Bruna Trapana  opravdano nazivaju „magom vinskog marketinga“, čovjekom koji je odlično iskoristio sve prednosti Interneta i društvenih mreža za  promociju svojih vina, kojeg  vole i „lajkaju“ mladi, a ovog je puta dobio i dodatnu podršku spretnih WOW-ica. Neformalan je i originalan u pristupu, prema vinu se ne odnosi elitistički  pa i oni koji nisu veliki vinski znalci rado kušaju njegova vina,  a WOW-ice su pomogle da se njegov Che još više svidi ženama.

O WOW kolačiću, pak, još će se čuti. Nastavak u režiji izvrsne slastičarnice Mak na konac iz Dukljaninove 1,  inovativne Petre Jelenić i uvijek kreativnih WOWica – tek slijedi…

foto Che&kolačići by Ivan Hoe -enogastrobrutal.com

Sharing is caring!