Dika na krovu Zagreba

Dika na krovu Zagreba 1

WOW je opet bio u jednom od svojih omiljenih lokala – lounge baru Rooftop Lateral, na najvišem krovu grada sa zadivljujućim pogledom na cijeli Zagreb. Ovdje su, naime, na 26. katu i vrtoglavoj visini od čak 100 metara, pred novinarima, poslovnim partnerima i prijateljima uspješno lansirane nove etikete vina iz linije Dika slavonske vinarije Feravino. Dika je njihov ljetni adut koji možete pijuckati uz lagani ljetni povjetarac ili niskokalorični obrok, uz zalazak sunca na šljunčanoj plaži ili u nekoj mirnoj gradskoj oazi, na ležernom poslovnom domjenku ili ga naprosto, propisno rashlađenog, uvijek imati kod kuće. Za svaki slučaj. I svaku priliku. Za Diku kažu da je njihova srednja i najupotrebljenija etiketa, a bila je zvijezda večeri koju je priredila moderna, urbana i nadasve simpatična ekipa iz Feričanaca u suradnji s WOW-icom Anom Lisak.

Ako je suditi po odabiru mjesta – u Feravinu pucaju visoko, ali kad su ulozi ljubav, strast i znanje – rezultat ne može izostati. Vidljivo je to i po nizu pozitivnih promjena kroz koje Feravino prolazi u posljednje tri godine a koje ih sve više pozicioniraju u suvremenu vinariju s vinima različitih cjenovnih nivoa napravljenih prema najvišim svjetskim standardima.

Naime, vina se uspješno izvoze u SAD kao i u još 15 drugih zemalja svijeta. Ovaj iskorak Feravina sada se definitivno potvrdio predstavljanjem novog vizualnog identiteta vina linije Dika a novost su redizajnirana etiketa, navojni čep i burgundijska boca za Chardonnay, Rosé i Frankovku. Etiketa je dodatno pročišćena s vrlo dopadljivim i uočljivim natpisom Dika, a prepoznatljiva je po stiliziranom peru fazana za koje je dizajnerica Zarja Vintar iz ljubljanskog studija Kofein inspiraciju pronašla u slavonskim šumama, ali i u lakoći, pitkosti i ležernosti ovih vina.

Za novosti u boci zaslužna su dva ugledna enologa: Marijan Knežević i Slovenac Matjaž Lemut. Predstavili su ukupno 6 Dikinih etiketa: Graševina 2016., Bijeli pinot 2016., Chardonnay 2016., Rosé 2016., Frankovka 2015. i Merlot 2015.i detaljno ispričali koji položaji su zaslužni za pojedine arome, a koji za „tijela“ te otkrili kako za pomalo zanemarenu slavonsku sortu frankovku, imaju velike planove. U pripremi su čak dva pjenušca, a ledena berba s frankovkom je već uspješno napravljena. I dok nestrpljivo čekate nove jesenske premijere, ovoga ljeta slobodno eksperimentirajte s Dikom. Nećete potrošiti puno novaca, a možda pronađete svog favorita za savršeno osvježenje. WOW-ice su svoga već pronašle: Rosé od frankovke, koji će nas pratiti tijekom još puno ljetnih večeri.

Jelena Bulum

autor fotografija: Julio Frangen

Sharing is caring!