Božić u WOW uz odličan Nectaris pjenušac

Božić u WOW uz odličan Nectaris pjenušac 1

WOWice posjećuju i organiziraju jako puno događanja tijekom cijele godine, ali kad dođe prosinac sve se veselimo Božićnom druženju koje se već tradicionalno održava u dućanu Sol i Papar kod naše Aste. Mali šareni dućan u dvorištu Vlaške 78 nakrcan je raznoraznim potrepštinama za kuhinju: etažeri, sjeckalice, pregačice, šalice, tanjurici, tacnice – sve je toliko slatko i privlačno da će vas natjerati da spremite neko jelo u vašoj kuhinji samo kako biste čim prije nešto od toga stavili u opticaj.

Ove godine Sol i Papar dobio je novog susjeda tj. susjedu, novootvorenu malu vinoteku Boutique Wine Shop Zagreb koju vlasnica Ivana vodi s puno ljubavi i pažnje i u kojoj ćete uz zvukove Norah Jones ili Michael Bublea izmedju vinskih dragulja u ponudi sigurno pronaći i ponešto za sebe. Zahvaljujući WOWicama odsada tu možete kupiti i vrhunske Nectaris pjenušce iz Istre. Naime, u sklopu svog Božićnog druženja WOWice su baš u Ivaninoj vinoteci organizirale premijernu prezentaciju ovih divnih mjehurća koje smo kušali u brut i, nešto slađoj, extra dry verziji. Savršen izbor za nazdraviti blagdanima koji su pred nama.

Mjehurići Nectaris rade se od sorte grožđa glera, iste one koja daje slavni talijanski prosecco, s jedinom razlikom što ova glera dolazi iz Istre. Prema riječima enologa Sergia Bramuzza koji je došao iz Conegliana, u okolici Trevisa, i osobno vodio prezentaciju za WOWice, glera u Istri gotovo da bolje uspijeva nego u svojoj domovini. Iako se radi na identičan način kao prosecco i od iste sorte grožđa, Nectaris ne možemo zvati “proseccom” jer je ovaj zaštićen oznakom zemljopisnog podrijetla. Ništa nas zato nije spriječilo da uživamo u specijalitetima toga kraja koje nam je za ovu priliku donio Sergio Bramuzzo. Sir koji je dozrijevao na kožicama glere bio je otkriće večeri, a pratili su ga još odlična svinjska kobasica i ručno rađeni grisini predivnog okusa i što je još važnije neke topljive hrskavosti.

Kako god nam bilo dopušteno zvati ove divne mjehuriće, WOWice nisu ostale imune na njih, kao i, naravno, na kolačiće by Ana Mišković čije boje su se odlično stopile s asortimanom Astinog dućana. Bili su lijepi poput zabranjenog voća, ali ono i jest, ovdje i doslovno, najslađe.

Veseli duh te večeri, njezin adventski sjaj, mjehuriće koji su se iz čaša istočili u naše pjenaste osmijehe koji su odzvanjali među jelama i lapmicama najbajkovitijeg dvorišta u Zagrebu u Vlaškoj 78, sve to u nekoliko klikova svog Nikona uhvatila je Silvija Munda iz G.E.T. Reporta i WOWicama poslala najljepšu moguću čestitku u slici.

U dućanu u kojem preko dana zvonca posuđe, tu večer zvoncale su čaše, ali i glasovi WOWica koje nisu mogle sakriti radost što su opet zajedno. Imale smo i novih članica koje su se odlicno uklopile, a kako i ne bi kad s WOWicama uvijek imate osjećaj da ste se vratili kući, da ste s nekim tko vas razumije i voli i da će se uvijek naći neka ženska ruka koja će vam se pružiti kad ju trebate.

Uostalom, to i jesu vrijednosti na koje nas podsjeća Božić, a mi u WOW smo takve cijelu godinu, ne zvale se mi WOW.

Sharing is caring!