3. WOW walk – Samoborsko gorje – Oštrc

3. WOW walk – Samoborsko gorje – Oštrc 1

Hrvatski planinarski savez i Hrvatsko planinarsko društvo »Japetić« Samobor – organizirali su u nedjelju , 17. svibnja 2015. pohod – kako bi obilježili 140 godina od prvog organiziranog planinarskog izleta te ga nazvali – “Tragom prvog Hrvatskog planinarskog društva”.

Pohodu su se priključile i WOWice, krenuvši tragom prvog izleta – od Ruda, preko Velikog Dola, Oštrca, Rancerja, Prekrižja, Poljanice pa do vrha Plešivice. Na svim kontrolnim točkama bila je organizirana okrjepa i glazba. Završno slavlje bilo je na Poljanicama, kod Lovačke kuće. Došli su planinari iz svih dijelova Hrvatske, te zajedno obilježili ovaj važan datum za hrvatske planinare.

Wowice su, tradicionalno, organizirale i kušanje vina na svom WOW WALKU. Slijedom nedavne degustacije u zagrebačkoj novootvorenoj trgovini Yellow Tree i ponesene izvrsnim sjećanjem na kušanje malvazija istarskog vinara Franca Cattunara iz Brtonigle, poznatog po projektu 4 zemlje – ponijele su u Samoborsko gorje malvaziju s Bijele zemlje, koja se izvrsno „sljubila“ sa samoborskim gorjem, s najljepšim položajem – Rancerje.

Vinarija Cattunar jedna je od prvih privatnih vinarija u Hrvatskoj, postoji od 1985. godine, ima 56 ha vinograda i većinom uzgaja autohtone sorte. Uz mirna, proizvode i pjenušava vina. Položaji su jedinstveni jer se nalaze na 4 vrste istarskoga tla – crvenom, bijelom, sivom i crnom. 4 zemlje pružaju jedinstven doživljaj terroira i otkrivaju izniman utjecaj tla na vino. Više o vinima Cattunar na www.vina-cattunar.hr

Na povratku prema polazišnoj točki, WoWice su posjetile i obiteljsko gospodarstvo Sirovica u Prekrižju Plešivičkom, gdje su kušale vina plemenitih sorata ovoga kraja – silvanac zeleni, chardonnay, rajnski rizling te – favorit svih wowica – rose od crnoga pinota, nježne provansalske roza boje, ugodnih kiselina i – lijepe svježine.

Svojim WOW WALKOM wowice promoviraju, uz umjerenost u jelu i piću, redovitu tjelesnu aktivnost – za dugovječnost i zdravlje tijela i duha. Kako bi se popularno reklo – Mens sana in corpore sano. Nakon Japetića, Dugoselskog i Samoborskog vinogorja, planira se i 4. WoW Walk – na Velebit. Pratite nas …

Sharing is caring!