2. WOW rođendan!

2. WOW rođendan 1

WoWice su u odličnom raspoloženju proslavile svoj 2. rođendan, u restoranu Balon, na zagrebačkom Prisavlju. Nije nedostajalo ni hrane, a ni vina jer se gospodin Ledić, poznati pleševički vinar,  pobrinuo za to. Naime odlučio je WoWice počastiti svojim vinima sorti graševina, sauvignon i crni pinot. No prije same gozbe, počastile su se s finim talijanskim proseccom Scavi&Ray. Ipak su pjenušci najbolje osvježenje za ove ljetne dane. Na ovako važnom  događaju, kao što je WOW rođendan, kada se baci pogled unatrag,  postajemo svjesne što smo sve postigle tijekom proteklih mjeseci, što smo sve napravile u prošloj godini. Druženja i zabave nije nam nedostajalo – ali najviše smo ponosne na evente koje smo održale godine.  Najvažniji od njih je 1.međunarodni festival ružičastih vina Pink Day koji je izazvao veliku pozornost među vinarima a i medijima. Posjećenost je bila jako velika i time su posjetitelji i vinari WoWicama odali priznanje jer se u Muzeju za umjetnost i obrt ne pamti takva gužva. Pink Day je  najveći event koji smo organizirale, ali nikako jedini.  Početkom godine, naše članice Marija Vukelić i Tatjana Štrbac Bambulović pripremile su radionicu za pamćenje ART & WINE MADE IN CROATIA, tema je bila Ženstvenost u aktu i ženstvenost u vinu, a glavni akteri Moreno Coronica i poznati aktaš Zlatko Kauzlarić Atač. Tada su se kušala izvrsna istarska vina, razodjenule su se žene  – za AKT (naravno samo pred Atačem) i uživalo se u vinu kao umjetnosti.

Udruga WOW po drugi puta dodijelila je nagradu Što žene žele 2. U utrci za pobjedu predloženo je tridesetak vina, a grand prix nagradu osvojio je rosé Spoža 2011 vinarije Senjković.

Ulazak u EU na koji se čekalo više od deset godina i WoWice su  željele proslaviti prekrasnim eventom u vinoteci Bornstein čija je nova vlasnica WOW-ica Doris Srpek. U organizaciji Nine Levičnik, Marije Vukelić, Ive Drganc i Sanje Muzaferije održao se događaj pod imenom – Bornsteinova dobrodošlica u EU: Slovenija. Trojica slovenskih vinara iz Goriških Brda (Medot, Blažić i Prinčić) gostovala su u Zagrebu i prezentirala hrvatskim ljubiteljima svoja vina.

No vratimo se na rođendanska vina koja su se te večeri  kušala.  Ledić Graševina Stošinec 2011, vrhunsko vino koje je bilo odlična uvertira toj večeri.  Lagano vino ali bogato, puno mineralnosti no ipak balansirano.

Slijedio je vrhunski Sauvignon Ledić 2008, koji je dobio najveću pozornost jer je definitivno atipičan. Na mirisu cvjetno i slatko, a na okusu kremasto s umjerenim kiselinama.  Vino punog tijela odlično se sljubilo uz sireve koje su poslužili iz restorana. Polusuhi sauvignon, snažnog tijela najviše se svidio wowicama.

Ekskluziva te večeri  – samo za Wow-ice  –  bilo je vino koje još uvijek nije na tržištu –  Ledić Crni pinot 2011. Odlično vino, bogatog mirisa, ugodnih kiselina, zaokruženo i kao što je Plešivički kraj poznat po dobrim crnim pinotima tako se i ovaj savršeno uklapa u tu sliku.

Tako je 40tak WoWica proslavilo uz fina vina,  glazbu i ples svoj drugi rođendan. Slavlje nije bilo samo posvećeno njihovom uspjehu, već  svim lijepim druženjima, kušanjima vina, organizaciji mnogih evenata i činjenici da je svaka od tih žena ponosna što je –  WoWica!

Sharing is caring!