It is Kozlović time – vrijeme za prijatelje

Kozlovic_Esplanade06292017074

U četvrtak 29.06. se na Oleander terasi najluksuznijeg zagrebačkog hotela Esplanade dogodila uistinu glamurozna i velika, a ipak intimna i topla zabava. Namjera organizatora, vinarske obitelij Kozlović bila je da se ljetnom zabavom, zahvali svojim kupcima, poslovnim partnerima, prijateljima, distributerima, restoraterima, sommelierima, chefovima, novinarima, ljubiteljima nijhovih vina i svima koji na različite načine dolaze u dodir s njihovim vinima. Bila je to, kako su je i nazvali, zabava za prijatelje. Da bi priča bila potpuna, ovdje je zajedno s vlasnicima, Antonellom i Francom Kozlovićem bilo i njihovih 8 djelatnika, a na večeri su pomagale i njihove kćeri  Gianna i Lara.  Kozlovići su u Zagreb donijeli doista sve što se trenutno može kušati u njihovom podrumu, tj. ukupno 12 etiketa vina, a prvi puta se ovdje javno točila bijela Santa Lucia iz berbe 2015, koja je na ovogodišnjem Decanteru osvojila srebnu medalju, te dvije etikete destilata. Dijapazon je upotpunilo Kozlović ekstra djevičansko maslinovo ulje koje je pratilo gastronomske delicije što su ih vinari ponudili uz raskošan wine bar. Kozlovići su sa sobom donijeli i vizualni dašak vinarije – izložbom fotografija koje su nastale u proteklih 5 godina htjeli su dati homage kako onome iz čega su ponikli – svojoj Valli  svojim precima, tako i vinu koje je ne samo njihov izvor zarade nego i način života. Na Kozlović wine baru radili su Kozlovićevi ljudi kao najbolji promotori svoje vinarije i poznavatelji tih vina od bobice do boce a mogle su se kušati Valle 2016, Malvazija 2016, JRE Malvazija 2016, Svinjon 2016, Muškat momjanski suhi 2016, Violetta 2016, Teran 2016, Santa Lucia Noir 2012 (iz arhive vinarije), Muškat momjanski poluslatki 2016, Muškat ruža 2016, Mediteran n/v, te Santa Lucia bijela, 100% malvazija iz njihovog najvrednijeg vinograda Santa Lucia. Izbor destilata činile su Lacrime, već poznata rakija od muškata momjanskog, te poslastica koju je Franco Kozlović posebno za ovu priliku izvukao iz podruma, Liker od muškata momjanskog. Upravo taj liker bio je baza koktela Luxury Muscat kojeg je koktel majstor Esplanadinog tima kreirao za welcome drink. Za gastronomski dio ljetne zabave pobrinuo se impresivni tim chefova: Ana Grgić, excutive chef hotela Esplanade koja je pripremila roštilj ala Esplanada, zatim legendarna Mira Zrnić iz konobe Stari podrum u Momjanu, chefovi Fabricio Vežnaver iz restorana Pergola, te chef Damir Tomljanović iz restorana Bevanda, a za ljubitelje  pršuta ručno se rezao pršut Jelinić. Jelovnik je upotpunila selekcija sireva, slastica i svježeg voća. Da i rastanak bude u znaku prijateljstva, gostima su na odlasku darovane bočice Kozlovićevog ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

 

Komentari su zatvoreni.